Dít is voor jou het beste tijdstip om te gaan douchen

De meeste mensen douchen op vaste tijdstippen: als je net wakker wordt of juist na een lange dag is het fijn om even een...

Lees ook

De meeste mensen douchen op vaste tijdstippen: als je net wakker wordt of juist na een lange dag is het fijn om even een lekkere douche te nemen. Maar als je altijd om diezelfde tijd doucht, is het zeker de moeite waard om eens met tijdstippen te schuiven!

Fris type

Het veranderen van je douche-routine kan op een positieve manier invloed hebben op je hele dag. Per type persoon verschilt het juiste moment van de dag ook weer. We hebben de ‘douche-types’ even voor je op een rijtje gezet!

1. De moeilijke slaper

Douchen voor het slapen gaan kan goed werken om lekker in te dutten. Het heeft allemaal te maken met de temperatuur: even onder de koude straal staan na een warme douche kan je een meer slaperig gevoel geven. Streef naar een douche van 10-15 minuten, waarvan je de laatste vijf minuten geleidelijk de temperatuur verlaagd.

2. Het onhandige type

Je kunt op pleisters bezuinigen voor scheerwondjes door in de ochtend te douchen. In de ochtend stolt je bloed beter tussen 06:00-09:00 uur. Wist je dat?

3. De gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt kun je het best om de dag douchen. Het warme, dampende water kan je huid en hoofdhuid erg irriteren. Dermatologen waarschuwen zelfs dat extreme temperaturen zorgen dat het aantal goede bacteriën op de huid af kan nemen.

4. De vette huid

Als je gevoelig bent voor puistjes, overweeg dan om in de avond te douchen. De olie-productie van je huid piekt namelijk rond het middaguur, en daarom is het goed om aan het eind van de dag die afvalstoffen er allemaal af te spoelen. Zo ga je lekker schoon met je hoofd op het kussen liggen!

5. De brainstormer

Heb je een afspraak met de baas, of moet je snel een creatief plan bedenken? Ga dan in de ochtend douchen! Als je meteen vanuit je bed onder de douche springt, krijg je de meest creatieve gedachtes. Het kan dus geen kwaad om een waterdicht notitieboekje aan te schaffen!

Lees ook: 12 Dingen die hij denkt als jullie samen douchen

Bron: InStyle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook