5 feiten en fabels over hangende borsten

Er gaan veel verhalen rond over het hangen van je borsten. Moet je nu wel, of juist geen bh dragen, en is er iets tegen...

Lees ook

Er gaan veel verhalen rond over het hangen van je borsten. Moet je nu wel, of juist geen bh dragen, en is er iets tegen het hangen van je borsten te doen? Wij hebben het antwoord op al je vragen! We behandelen ze in 5 feiten en fabels.

Waar of niet waar?

1: Je borsten gaan hangen naar mate je ouder wordt.

Waar. Helaas, we kunnen niet veel aan de zwaartekracht doen. Het bindweefsel in je borsten bestaat uit collageen en elastine. Naar mate je ouder wordt, maak je minder van deze stoffen aan, en daardoor gaat de boel hangen.

2: Het dragen van een bh kan voorkomen dat je borsten gaan hangen

Niet waar! Een gewone bh houdt de boel mooi in vorm en omhoog. Zodra je hem uit doet, zal de zwaartekracht en ouderdom weer van toepassing zijn. Het enige dat kan helpen bij het mooier houden van je borsten is een sport-bh. Als je met een gewone bh gaat sporten, hebben je borsten veel te verduren door al het op en neer gaan. Het bindweefsel kan hierdoor namelijk afbreken, waardoor ze ook meer kunnen gaan hangen. Door een steunende sport-bh aan te strekken geef je je borsten alle stevigheid die ze tijdens het bewegen nodig hebben.

3: De juiste sportoefeningen kunnen je borsten strak houden

Niet waar. Hoe hard je je borstspieren ook traint: er blijven altijd melkklieren en vet in je borsten. Wel kun je ze wat sterker maken, maar het echte ‘hangen’ hou je niet tegen.

4: Borstvoeding geven zorgt ervoor dat je borsten gaan hangen

Niet waar. Uit een onderzoek door deĀ Aesthetic Surgery Journal blijkt dat borstvoeding geven geen factor is om hangende borsten te krijgen. Wat wel de schuldige is? De zwangerschap zelf. Gewichtstoename kan namelijk ook leiden tot hangende borsten.

5: Roken en zonnen hebben invloed op hoe je borsten eruit zien

Dit is absoluut waar. Het zonnen kan er ook voor zorgen dat je borsten meer gaan hangen, volgens het eerder genoemde onderzoek. Een ongezonde levensstijl breekt namelijk weer het collageen af.

Lees ook: 5 Dingen die iedere vrouw over haar borsten moet weten

Bron: health.com, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook