Zó vaak moet je echt naar de kapper

Veel van ons krijgen het advies om elke 6 tot 8 weken naar de kapper te gaan. Dit is echter heel algemeen genomen, terwi...

Lees ook

Veel van ons krijgen het advies om elke 6 tot 8 weken naar de kapper te gaan. Dit is echter heel algemeen genomen, terwijl ieder haartype andere voorkeuren heeft. Wij zijn erachter gekomen hoe vaak je naar de kapper moet, per type haar!

Staat ‘ie ertussen?

Strakke, grove krullen -> 12 weken 

“Voor gekrulde texturen is er de algemene vuistregel om driemaandelijks naar de kapper te gaan”, zegt kapper Anthony Dickey. “Dat is ongeveer de tijd dat het kost om knopen of gespleten haarpunten te krijgen.” Als je de lengte van je haar wilt behouden, of je haar wilt laten groeien, vraag je kapper gewoon om een klein stukje af te knippen bij elk bezoek.

Onbewerkt haar -> 12 weken 

Jongeren verven over het algemeen veel minder hun haar dan volwassenen. Hun haar is dus gezonder dan het ooit nog zal zijn in hun leven. Als je weinig tot nooit je haar verft en bijna nooit verhitte tangen voor je haar gebruikt, heb je alleen eens in de drie maanden een knipbeurt nodig.

Lang haar met een golf of stijl -> 8 tot 12 weken 

Als je je lange haar op een goede manier behandelt (met maskers en goede producten) zul je je knipbeurt uit kunnen stellen naar acht tot twaalf weken. Als je het goed behandelt zal het namelijk minder snel splijten of afbreken.

Een bob of een lob -> 6 weken 

Mooie, scherpe randen groeien er snel uit. Je moet dus vaker naar de kapper om je mooie bob bij te laten werken.

Beschadigd haar -> 4 weken 

Door je haar vaak te kleuren, stylen en met hitte te bewerken, zal het snel beschadigd raken. Je moet dus echt elke maand naar de kapper om het gezond te houden.

Kort haar -> 4 weken 

Het groeien van je haar zal het model van je coupe niet veel goeds doen. Door elke maand je haar bij te laten werken, loop jij altijd met een stralend, kort kapsel rond!

Lees ook: Wat een kapper je nooit zal vertellen

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook