Het stappenplan van iedere relatie

Als je een relatie met iemand begint, volgen jullie waarschijnlijk bepaalde stappen waar elk stel mee te maken krijgt. W...

Lees ook

Als je een relatie met iemand begint, volgen jullie waarschijnlijk bepaalde stappen waar elk stel mee te maken krijgt. Wanneer laat je je tandenborstel daar liggen? En wanneer zeg je voor het eerst ‘ik hou van je’? Uit nieuw onderzoek is gebleken dat bijna ieder stel deze stappen in ongeveer dezelfde volgorde en tempo doorloopt.

Love bird

Natuurlijk is elke relatie anders, en hoef je je helemaal niet aan deze gemiddelden te houden. Maar toch is het leuk om even naar te kijken, toch? Komen ze:

1. “Ik hou van je” zeggen

Deze vier kleine woordjes zijn niet makkelijk om voor het eerst uit te spreken. Wie zegt ze voor het eerst en wanneer is nou de juiste tijd? Volgens de enquête van dit onderzoek wordt dit in de meeste relaties voor het eerst gezegd na vijf maanden.

2. Dit wordt snel gevolgd door de Facebook-update.

Ja want als je dan éindelijk “ik hou van je” hebt durven zeggen, kun je het ook wel gelijk Facebook official maken.

3. Het seks-gedeelte

Ongeveer 27% wacht één tot twee weken voor ze voor het eerst seks hebben en 23% wacht een maand. 50% wacht korter of juist langer. Dit zijn trouwens geen richtlijnen: doe gewoon waar je je prettig bij voelt!

4. De zes maanden bereiken is een big deal

Volgens de Daily Mail zul je je na zes maanden zo op je gemak voelen bij je partner, dat je wel zonder make-up durft te verschijnen. Of gewoon hardop een boer durft te laten. Ook durf je hem dan waarschijnlijk meer te vertellen over je onzekerheden. Fijn toch, zo’n mijlpaal?

5. De grote dingen

Als je de zes maanden bent gepasseerd, beginnen jullie aan de ‘grote stappen’. Jullie gaan bijvoorbeeld voor het eerst samen op vakantie, en na ongeveer twee jaar gaan veel stellen verloven. Ongeveer een jaar later is het huwelijk, en weer een jaar later komt er een liefdesbaby.

Lees ook: 10 Tekenen dat jullie een gezonde relatie hebben

Bron: Bustle, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook