Maak jij deze fout ook tijdens het ontbijt?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weet je nu wel. Als je écht goed ontbijt, haal je het makkelijk...

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weet je nu wel. Als je écht goed ontbijt, haal je het makkelijk vol tot de lunchpauze, maar dan moet je wel de goede (gezonde) voedingsmiddelen eten. Women’s Health Magazine onthult hét geheim, want blijkbaar doen we het allemaal fout. Whoops! 

Ontbijt

“Je mag ontbijten hoe je zelf wil, maar er is één regel: je bord moet voor de helft uit groente en fruit bestaan, voor een kwart uit vezels en een kwart uit eiwitten”, vertelt voedingsdeskundige Krista Yoder Latortue. “De eiwitten worden het meest vergeten, terwijl die juist heel belangrijk zijn ‘s ochtends.”

Eiwitten

“Als je alleen maar koolhydraten zou eten bij het ontbijt is je stofwisseling voor de rest van de dag uitgeschakeld”, legt Krista uit. “Hoeveel honger je hebt gedurende de dag is gebaseerd op twee factoren: hoeveel je eet en wát je eet. Als je geen eiwitten eet bij het ontbijt, heb je bij de lunch al snel een uitgehongerd gevoel. En als je honger hebt, maak je slechte keuzes.”

Wist je trouwens dat je lichaam maar 30 gram eiwitten per keer zou kunnen opnemen? Maar een vrouw heeft 80 tot 100 gram eiwitten per dag nodig (uiteindelijk ligt het aan je gewicht en lengte). Daarom is het belangrijk ‘s ochtends al eiwitten binnen te krijgen, anders wordt het lastig om aan je hoeveelheid te komen. Enne, dit betekent niet dat je elke ochtend eieren moet bakken. Een beetje kwark is ook goed.

Lees ook: Is humus echt zo gezond?

Beeld: Sanoma Beeldbank, Bron: Women’s Health Magazine

Laatste nieuws