Om déze reden zijn cornflakes oorspronkelijk uitgevonden

Na het lezen van dit artikel heb jij straks weer wat te vertellen aan je vriendinnen: Dokter John Harvey Kellogg had zo...

Lees ook

Na het lezen van dit artikel heb jij straks weer wat te vertellen aan je vriendinnen: Dokter John Harvey Kellogg had zo zijn eigen redenen om de beroemde ontbijtgranen uit te vinden. Wij denken dat hij hier anno nu meteen voor naar de psychiater zou zijn gestuurd!

Wat vooraf ging…

De Amerikaanse arts Kellogg was extreem preuts en conservatief. Zonder grappen: hij had een afkeer tegen seks. Het was zelf zo erg, dat hij in zijn 40-jaar durende huwelijk geen énkele keer seks heeft gehad met zijn vrouw. In plaats daarvan adopteerde het stel kinderen. Masturbatie was voor hem helemaal een zonde. Hij schreef zelfs een boek over de verschrikkelijke bijwerkingen die zelfbevrediging met zich mee zou brengen, waaronder acne, epilepsie en mood swings.

Wondermiddeltje

Wat hebben cornflakes hier dan mee te maken? Dokter Kellogg was er van overtuigd dat een gezonde levensstijl kon helpen om je lusten te bedwingen. De gezonde ontbijtgranen zouden volgens hem hét anti-masturbeermiddel zijn voor zijn patiënten. Wauw, en dan waren cornflakes nog niet eens zijn minst extreme oplossing tegen masturberen (of seks). Hielpen de ontbijtgranen niet, dan kon je als man ook ijzerdraad door de voorhuid laten spannen om erecties tegen te gaan. Vrouwen zouden hun clitoris kunnen verbranden met carbolzur. Wat een gek. Kun jij je bakje cornflakes na dit verhaal nog normaal eten?

Lees ook: #Video: Rare dingen alle koppels doen

Bron: HLN/NINA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook