OMG! Meisje met anorexia breekt ribben op foto

Wat een leuke foto van twee lovers had moeten zijn, kende een dramatische afloop. De shocking foto laat n...

Lees ook

Wat een leuke foto van twee lovers had moeten zijn, kende een dramatische afloop. De shocking foto laat namelijk de 18-jarige Georgia McGrath zien op het moment dat ze haar ribben breekt, wanneer ze in de armen van haar lief springt. Georgia kampte met anorexia en ten tijde van deze foto woog ze een schamele 30 kilo. Haar lichaam was zó erg verzwakt en vooral kwetsbaar dat de sprong zo'n impact had.

Anorexia

Op school kreeg ze de opmerking dat ze veel te dik was. Georgia begon per direct aan een streng dieet van 100 caloriën per dag en sloeg fanatiek aan het sporten. "Ik verbrandde 1500 caloriën in de sportschool en moest daarnaast ook zo'n 12 kilometer naar huis fietsen", vertelt ze aan de Daily Mail. "En als ik dan thuis kwam, maakte ik gewoon wat rommel in de keuken, zodat mijn ouders dachten dat ik had gegeten." Uiteindelijk halveerde ze haar gewicht. "Dokters waarschuwden me dat ik zwaar ondervoed was en dat mijn botten zeer breekbaar waren, maar ik geloofde ze niet."

Turning point

De foto waarop ze haar ribben brak, was voor haar een turning point. "Het deed zo veel pijn, ik dacht dat ik een long had doorboord. Ik had nooit gedacht dat ik zo'n letsel zou oplopen door gewoon te poseren voor een foto. Toen wist ik dat het zo niet verder kon." Ze zocht steun bij haar vrienden en familie en ze heeft inmiddels weer een gezond gewicht. Ook haar vriend Ashton kan zijn geluk niet meer op. "Ze was zo'n frêle ding toen ze haar ribben brak. Ik durfde haar zelfs niet knuffelen uit vrees om haar pijn te doen." Bekijk HIER de foto's. Let op! Ze kunnen als schokkend worden ervaren, kijken op eigen risico.

Bron: Dailymail, HLN, Beeld: iStockphoto, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook