4 Manieren waarop je je partner afwijst, zónder dat je ’t zelf doorhebt

Relaties zijn leuk, maar relaties zijn ook lastig. Of je je nu in een kersverse relatie bevindt of je al langer een seri...

Lees ook

Relaties zijn leuk, maar relaties zijn ook lastig. Of je je nu in een kersverse relatie bevindt of je al langer een serieuze relatie hebt; het vergt commitment, veel communicatie en humor om gelukkig te blijven. Wanneer je nadenkt over je eigen relatie, komt het dan weleens voor dat je je partner afwijst, zónder dat je het zelf doorhebt? Het lijkt misschien niet de grootste belediging ter wereld, maar na verloop van tijd kan het van grote invloed zijn op je relatie. Maar wat zijn dan tekenen van afwijzend gedrag? Bustle's seks- en relatiedeskundige Marissa Higgins legt ‘t uit.

– ‘Je stelt je aan’

“Vier woorden die (bijna) geen enkele vrouw wil horen. Wat je wilt, is dat je alles ten alle tijden kunt bespreken met je partner. Het is belangrijk om altijd eerlijk en realistisch naar elkaar toe te zijn, maar die vier woorden kunnen een negatief gevoel opwekken. Alsof je niet serieus wordt genomen of alsof je niet wilt horen hoe we écht over bepaalde dingen denken.”

– Altijd op je telefoon zitten…

“…Als je partner tegen je praat en dat is niet oké. Zelfs als je denkt dat je actief betrokken bent bij het gesprek, komt het over alsof je partner niet zo belangrijk is als hetgene wat je ziet op je scherm. Just saying.”

– Ontwijkend gedrag

“Nee niet dat je in de bosjes springt als je je partner ziet, maar het feit dat je niet alles wilt bespreken. Dit kan leiden tot het vermijden van conflicten en problemen in de relatie. Het is belangrijk om open kaart te spelen in een relatie, omdat er anders veel irritaties kunnen ontstaan.”

– Ongeïnteresseerd gedrag

“Een relatie is een two way street. Als je partner om een mening vraagt of je een vraag stelt en je continu vage antwoorden geeft, komt het over alsof je ‘m afwijst. Je partner wil juist jouw inzichten en dingen vanuit jouw perspectief weten. Nu komt het over alsof je niet geïnteresseerd bent of niet eens naar het gesprek hebt geluisterd.”

Lees ook: Déze 4 geheimen zorgen voor een gelukkige relatie​

Bron: Bustle, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook