10 x De meest bizarre Valentijnstradities ter wereld

Valentijnsdag, de één vindt het geweldig en de ander heeft er een hekel aan. Toch kan het altijd gekker en dat geldt ook...

Lees ook

Valentijnsdag, de één vindt het geweldig en de ander heeft er een hekel aan. Toch kan het altijd gekker en dat geldt ook voor deze dag. In andere landen vieren ze Valentijn namelijk een tikkeltje anders dan wij hier doe. Enne, sommige daarvan zijn nogal bizar… Komen ze:

1) Japan
Hoewel wij in Nederland vaak van de mannen verwachten dat ze met Valentijn een echte gentleman uithangen, zijn de rollen in Japan omgedraaid. Op 14 februari is het namelijk aan de vrouwen om hun mannelijke collega’s ter verwennen met chocolade. Één gelukje: een maand later (op 14 maart) is het White Day, wat betekent dat de mannen als blijk van waardering witte chocolade aan de vrouwen teruggeven.

2) China
In China is er een soortgelijke traditie als in Japan, alleen geven de mannen zowat het driedubbele uit aan hun geliefde. Ook kennen ze daar nog een andere bijzondere traditie. Toen gearrangeerde huwelijken nog veel voorkwamen, kwamen de ongehuwde vrouwen samen op de laatste dag van het Chinees nieuwjaar. Met een mandarijn stonden ze bij de zee en terwijl ze hun ideale partner in gedachten namen, gooide ze ‘m in het water. Op die manier hoopten ze dat hun toekomstige man de perfecte match zou zijn.

3) Thailand
Een roos is toch wel het symbool voor Valentijnsdag en dat weten ze in Thailand maar al te goed. De bloemen zijn zo populair dat ze geïmporteerd moeten worden uit het buitenland om de vraag ernaar bij te houden. Enne, elke kleur roos heeft een speciale betekenis. Rood is voor je lover, donkerrode rozen staan voor dankbaarheid, gele rozen zijn voor vrienden en een witte roos is speciaal voor ouderen.

4) Korea
In Korea nemen ze geen genoegen met één dag en wordt er elke maand wel iets gevierd op de 14e. Net als Japan vieren ze Valentijnsdag en White Day, maar daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere data. Zo wordt er in april Black Day gevierd en ‘rouwen’ de singles om hun leven als vrijgezel door het eten van zwarte noodles met zwarte bonensaus. Ook bestaat er een Yellow Day, waarop koppels in het geel gekleed over straat gaan en elkaar rozen geven én een Kiss Day, waarop je je partner ongegeneerd mag zoenen op straat.

6) Argentinië
De maand Juli staat in Argentinië in het teken van de liefde en heeft een speciale ‘Sweetness Week’. Tijdens deze week kun je snoepjes inwisselen voor een kus. Dit was in eerste instantie een marketingstunt van een snoepmerk, maar is nu toch echt een dingetje geworden.

7) Duitsland
In Duitsland zijn ze ook dol op snoep tijdens Valentijnsdag en geven mensen elkaar kleine cupido-achtige varkentjes en hartvormige koeken met teksten als ‘kus me’. Deze lekkernijen symboliseren lust en geluk.

8) Italië
In Italië hangen mensen slotjes aan bruggen, hekken en lantaarnpalen. Daarna gooien ze de sleuteltjes weg om de liefde te bevestigen.

9) Denemarken
In Denemarken is Valentijnsdag net één groot liefdesspel. De mannen sturen een kaartje, ondertekend in puntjes (één voor elke letter van de naam van de anonieme afzender), naar hun lover. Als de vrouw raadt wie de afzender is, krijgt ze een paasei.

10) Mexico
In Mexico pakken ze Valentijnsdag heel anders aan. In plaats van anonieme cadeau’s en liefdesbriefjes, wisselen de mensen namelijk ‘daden van waardering’ uit.

Laatste nieuws

Zie ook