Dit kan jouw relatie zomaar verpesten

Als je de liefde van je leven hebt gevonden, hoop je natuurlijk wel dat jullie voor altijd zijn. Vanzelfsprekend pr...

Lees ook

Als je de liefde van je leven hebt gevonden, hoop je natuurlijk wel dat jullie voor altijd zijn. Vanzelfsprekend probeer je niet te vaak opmerkingen te maken over zijn vuile sokken en ruim je regelmatig zijn gebruikte glazen op. Maar er is één ding wat volgens Kira Asatryan, een relatiecoach en schrijfster, geen enkele relatie overleeft.

Truth or truth?

“Gedrag en emotie is belangrijk in een relatie, maar het begint allemaal bij je gedachten”, legt Kira uit. “En één van die gedachtepatronen kan je relatie zomaar breken: je gelooft dat er maar één waarheid is.” Er wordt niet voor niets altijd gezegd dat een verhaal drie kanten heeft: jouw kant, zijn kant en de waarheid. Maar wat nou als jij er van overtuigd bent dat jouw mening de waarheid is, en iedereen die het daar niet meer eens is fout zit? Dan duw je je partner verder en verder weg en zelf word je er ook niet gelukkiger op. “Verwar het niet met koppigheid, want dat is dit niet. Je gelooft oprecht dat jouw waarheid ook écht de waarheid is. En daar kan niemand verandering in brengen.”

Geen gelijken

Het gevolg is dat jouw partner het gevoel krijgt dat jij altijd nummer één bent en hij daarna pas komt. Dit is trouwens één van de grootste oorzaken van scheidingen, want jullie zijn geen gelijken meer. Daarnaast worden ook discussies onoplosbaar. Om een ruzie op te lossen, moet je elkaar begrijpen. Dat betekent niet dat je het met elkaar eens hoeft te zijn, maar je moet wel elkaars kant van het verhaal respecteren. En dat wordt onmogelijk.

“Begin dus met jezelf duidelijk te maken dat er áltijd meer dan één waarheid is. Pas dan kun je aan je relatie werken.”

Lees ook: 12 leugens die alle vrouwen aan hun vriend vertellen

Bron: Time.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook