Imaan Hammam: ‘Ik ben anders dan het typisch slanke model’

Ze zit in de shows en campagnes van de crème de la crème in fashionland: Imaan Hammam. Grazia’s Xaviera sprak haar...

Lees ook

Ze zit in de shows en campagnes van de crème de la crème in fashionland: Imaan Hammam. Grazia’s Xaviera sprak haar tijdens een van haar weinige bezoekjes aan Nederland.

Apart

Op Amsterdam Centraal Station scoutte Marit Simons (26), oprichter van modellenbureau Code, de toen veertien jarige Imaan Hammam. Ze kreeg direct een contract. Simons keek door de tiener look van Imaan heen en zag de betoverende schoonheid en potentie van het inmiddels wereldberoemde model. Nu heeft Imaan al lang en breed haar sporen verdiend in de keiharde modewereld.“Voor mij is het nog steeds heel apart en ook wel raar. Ik vlieg continu overal naar toe. Ik merk er niet veel van, maar als ik dan even vrij ben, realiseer ik me: Ik ben net in één week in Mexico, Barbados en New York geweest. Hoe kan dat? Nu ik erover nadenk: Ik maak meer dan zeventig internationale vluchten per jaar.

The body

“Ik ben anders dan het typisch slanke model. Ik ben goed in shape, maar ik heb wel gewoon borsten door mijn Noord-Afrikaanse roots. Ik ben blij met mijn curves. Je moet voor dit werk de juiste maten hebben en eigenlijk vrijwel geen borsten. Maar ik ben nog nooit geweigerd voor een klus, omdat ik ze wel had. Afgelopen seizoen was ik zo verbaasd dat ik door Chanel werd geboekt, want ik heb dus die boezem en ze prefereren ranke meisjes. Eenmaal klaar moest ik naar Karl Lagerfeld voor goedkeuring en hij zei: ‘Niets meer aan doen’. Wat was ik toen blij!”

Het hele interview met onze prachtige covergirl lees je in de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkel ligt.

Laatste nieuws

Zie ook