Wait, what? Menstruatie kan net zo pijnlijk zijn als een hartaanval

Ongesteld zijn is iets waar wij vrouwen toch echt mee moeten dealen, of we het leuk vinden of niet. De één heeft er meer...

Lees ook

Ongesteld zijn is iets waar wij vrouwen toch echt mee moeten dealen, of we het leuk vinden of niet. De één heeft er meer last van dan de ander. Tóch lijkt het bij sommige vrouwen zó erg te zijn, dat de pijn vergeleken kan worden met een hartaanval. Wát?

Hartaanval

Er is tot op de dag van vandaag weinig bekend over menstruatiepijn. Bij de huisarts worden vrouwen met ernstige klachten vaak weggestuurd met het advies om ibuprofen te nemen. De Britse professor John Guillebaud van het University College London vindt dat dit anders moet. “Menstruatiekrampen kunnen soms net zo pijnlijk zijn als een hartaanval, maar het probleem krijgt niet de aandacht die het verdient.”

Onderzoek

De Amerikaanse Richard Legro van het Penn State College vertelde aan Quartz dat hij menstruatiepijn heeft onderzocht, en tot een aparte ontdekking is gekomen. Hij heeft namelijk bewijs gevonden dat sildenafil (ook wel bekend als Viagra) deze pijnen kan behandelen. Helaas voegde hij hier ook aan toe dat een onderzoek er voorlopig niet in zit, omdat het teveel geld kost.

Lees ook: Say what?! Zoveel kost ongesteld zijn

Bron: Telegraaf, Telegraph, Quartz, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook