In deze kleur maak jij indruk tijdens een sollicitatiegesprek

Als je eindelijk een sollicitatiegesprek hebt gescoord, wil je al een gat in de lucht springen. Maar, niet te vroeg juic...

Lees ook

Als je eindelijk een sollicitatiegesprek hebt gescoord, wil je al een gat in de lucht springen. Maar, niet te vroeg juichen. Je moet het gesprek eerst nog doorstaan. Om jouw kansen te vergroten, speelt je outfit een grote rol. Lees en leer.

Geen zwart

De kleur die je tijdens een sollicitatie moet dragen is… Geen zwart. Surprise! Uit onderzoek is gebleken dat donkerblauw de magische kleur is om een baan te scoren. Donkerblauw laat zien dat je goed in een team kunt werken. Daarnaast staat de kleur voor loyaliteit, controle en zelfvertrouwen; alle kwaliteiten die een bedrijf zoekt dus. Niks in die kleur en geen tijd om te shoppen? Ga dan voor grijs. Pas als je écht, écht, écht niks hebt in donkerblauw of grijs, kun je als derde optie toch voor zwart gaan.

Oranje = verboden

Wat je ook doet, draag geen oranje. Deze kleur wordt gezien als te schreeuwerig en opvallend. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Enne, ook handig: deze fout wordt door bijna iedereen op een cv gemaakt. Maak jij je er ook schuldig aan? Klik hier.

Lees ook: Dit kleine moment beïnvloedt je hele sollicitatie

Bron: CheatSheet, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook