Waarom je tijdens het sporten nooit een string mag dragen

Toegegeven: als je gaat sporten trek je je sportbroek vaak aan over het ondergoed dat je op dat moment draagt. Verder be...

Lees ook

Toegegeven: als je gaat sporten trek je je sportbroek vaak aan over het ondergoed dat je op dat moment draagt. Verder besteed je er wellicht niet al te veel aandacht aan. En daar ga je de mist in, legt gynaecoloog Nicole Williams van de Gynecology Institute of Chicago uit.

Geen string

Dat je tijdens het sporten eigenlijk het liefst een sportbeha moet aantrekken, is niets nieuws. Maar what about je ondergoed, zijn daar ook ‘regels’ voor? Nicole raadt aan om vooral een string te mijden bij je work-out. Het ondergoed zit dan namelijk (te) strak om je vajayjay en in je billen, wat overigens ook niet een fijn gevoel is bij bepaalde oefeningen. Het kan enorm gaan schuren, wat weer zorgt voor de nodige wrijving. Combineer dit ook nog met zweet en voilà, je hebt een perfecte broeiplek voor bacterien. Hierdoor loop je meer kans op infecties. Wat dan wél een perfecte keuze is? Boy shorts, bijvoorbeeld.

Lees ook: Van hardlopen krijg je hangbillen

Bron: Fashionlab, Huffington Post, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook