Spencer Pratt en Heidi Montag doen boekje open over The Hills

Zat jij vroeger ook aan de buis gekluisterd om het leven van Lauren Conrad, Spencer Pratt en Heidi Montag te volgen? De...

Lees ook

Zat jij vroeger ook aan de buis gekluisterd om het leven van Lauren Conrad, Spencer Pratt en Heidi Montag te volgen? De The Hills weekendbreak op MTV was favoriet. Hoewel er al vaker onthullingen over The Hills zijn gedaan, weten Spencer en Heidi weer te verbazen met nieuwe details.

Van B-ster naar A-ster

In het begin draaide The Hills volledig om het leven van Lauren. Misschien is het je wel opgevallen: op het laatst hadden Heidi en Spencer, die eerst een kleine B-rol hadden als ‘vrienden van’, hun eigen verhaallijn. Dat is niet zomaar gebeurd, daar heeft het koppel zelf voor gezorgd. Ze wilden een grotere rol in de serie, om zo meer geld te verdienen. En dus besloten ze een plan te smeden. “De show was saai. Alle leuke dingen werden eruit geknipt. De meiden waren een soort robots die alles deden wat de producers wilden”, legt Spencer uit aan Broadly.

Gelukkig voor Heidi had Spencer al ervaring als producer. Hierdoor konden ze zijn kennis goed gebruiken om hun plan uit te stippelen. Al snel leek hun plan een succes, want Heidi kreeg haar eigen verhaallijn, die draaide om haar bizarre relatie met de psychopaat Spencer. Maar hoe gestoord was Spencer nou eigenlijk echt? Wellicht minder dan je denkt. Hij wilde meer en meer geld, wat betekende dat hij The Hills populairder moest maken. Hij merkte op dat de serie voor extra kijkcijfers een slechterik nodig had; de perfecte rol voor hem.

Gebroken vriendschap

Was Spencer echt de oorzaak van de verbroken vriendschap van Lauren en Heidi? Volgens hen niet helemaal. “Lauren wilde 24/7 bij me zijn. Elke avond”, zegt Heidi. Maar Heidi wilde ook tijd met Spencer doorbrengen en dat botste. Toen Heidi besloot te verhuizen, barstte de bom. “I want to forgive you, and I want to forget you”, waren de beroemde woorden die Heidi van Lauren te horen kreeg en wat het einde van hun vriendschap betekende. “Als ik niet deed wat zij wilde, wilde ze me ook niet meer in de serie hebben”, zegt Heidi. “Ze dacht dat toen ik verhuisde, ik ook uit de serie zou verdwijnen, maar dat gebeurde niet.”

Spencer benadrukt dat hij Lauren nooit heeft willen kwetsen. Hij merkte simpelweg op dat Heidi en Lauren buiten de camera’s om heel anders tegen elkaar deden dan on screen. Heidi voegt daar aan toe dat Lauren alles persoonlijk opvatte. “Het was haar show en haar wereld en ze wilde niet dat dat zou veranderen.”

Plastische chirurgie

Met de komst van Jersey Shore kampte The Hills met dalende kijkcijfers. Tijd voor plan twee, dachten Heidi en Spencer. Dat was het moment van de ongelooflijke transformatie van Heidi, tussen seizoen vijf en zes in. Een chirurg bood Heidi tien ingrepen gratis aan. Achter de schermen was het Spencer die haar aanspoorde deze behandelingen te ondergaan. “Wij dachten: $300.000 voor niks? We hebben een verhaallijn nodig”, vertelt Spencer over het voorval. Een nieuwe verhaallijn én transformatie zou een geweldige boost voor de show kunnen betekenen.

Na de operaties had Heidi constant pijn en hielpen medicijnen niet meer. Iets wat wel hielp om de pijn te verzachten, waren de kristallen waar Spencer mee kwam aanzetten. Weet je het nog? Spencer die opeens een bizarre obsessie voor kristallen ontwikkelde? Allemaal voor de kijkcijfers, geeft hij toe. Hij deed zijn uiterste best om zo gestoord mogelijk over te komen.

En daarna?

“We waren beroemd. We kregen miljoenen er werden er om gehaat”, vertelt Spencer. “Ik vind het frustrerend dat mensen niet inzien dat het geniaal was wat we hadden gedaan.” Maar niet voor lang…

In 2010 stopte de serie. Voor Spencer en Heidi een enorme klap op financieel gebied, want al hun inkomsten vielen weg. Om in de serie zo gestoord mogelijk over te komen, hadden ze al hun geld uitgegeven. Het gevolg: ze hadden niks meer. Zelf geven ze aan het als extreem dramatisch te hebben ervaren. Met pijn in zijn hart geeft Spencer toe dat ze nog maar een dollar of tien waard zijn en kosteloos in het vakantiehuisje van zijn vader wonen.

Kortom: alles, maar dan ook alles, draaide voor Heidi en Spencer om geld. Nu hebben ze niks meer.

Lees ook: Ooit geweten dat Kim Kardashian in The Hills zat?

Bron: Broadly.vice.com, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook