Cellulite: Zo kom je er vanaf

Het ene na het andere modemerk lanceert hun Spring/Summer collectie voor 2016 en langzaam voel je de bui al hangen: je m...

Lees ook

Het ene na het andere modemerk lanceert hun Spring/Summer collectie voor 2016 en langzaam voel je de bui al hangen: je moet binnenkort weer in bikini. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 85 procent van de vrouwen, ouder dan 20, cellulite heeft en daar onzeker van wordt. Dus nu luidt de vraag: hoe kom je er vanaf?

Wat is het?

Cellulite ontstaat door onderhuids vet dat net onder de tweede huidlaag uitsteekt, dichtbij de buitenste huidlaag. Binnen deze tweede huidlaag zit een netwerk van bindweefsel. Als dit verzwakt, door vet en uitstulpingen, krijgt de huid kuiltjes of een mat-achtige verschijning.

En hoe kom je er vanaf?

Je levensstijl een beetje aanpassen en je zou er vanaf kunnen komen. Het proberen waard! Doordat cellulite ontstaat door hoopjes vet is het vanzelfsprekend dat meer bewegen de putjes tegengaat. Drie maal per week 40 minuten sporten, verdeeld over 20 minuten cardio en 20 minuten kracht zou de gouden oplossing zijn. Over sporten gesproken, een 25-jarige vrouw die niet regelmatig beweegt, verliest in tien jaar meer dan twee kilo aan spieren en komt bijna zeven kilo in vet aan. Extra motivatie om actief te blijven dus!

Verder zijn gezondere eetgewoontes belangrijk. Zo is een dieet van gezonde granen, magere eiwitten, fruit, groenten, weinig vet, mager zuivel en gezonde vetten een goede keus. Uit een onderzoek van Journal of Cosmetic Dermatology blijkt dat stoppen met roken ook wonderen doet. Roken zorgt er namelijk voor dat de vorming van collageen kan verzwakken. Hierdoor is cellulite nóg meer zichtbaar.

Lees ook: Zó kom je van die lovehandles af

Bron: Shape.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook