Onthuld: Waar je sokken in de wasmachine blijven én wat er vervolgens mee gebeurt

Iedere keer is het raak; nadat je je was hebt gedraaid, ben je wéér een van je sokken kwijt. Na eindeloos gezocht te heb...

Lees ook

Iedere keer is het raak; nadat je je was hebt gedraaid, ben je wéér een van je sokken kwijt. Na eindeloos gezocht te hebben, geef je het maar op. “Die heeft de wasmachine vast ‘opgegeten’, denk je dan.”. Maar wat gebeurt er nou écht met je lieftallige sok?

Nom nom nom

Helaas maar waar, je wasmachine is inderdaad de boosdoener voor het laten verdwijnen van je sokken. In de machine bevindt zich een smalle kier tussen de trommel en kuip. Deze kun je vinden achter de rubberen rand bij de deur. Tijdens het wassen worden de sokken langzaamaan langs de deur door de kier heen gedrukt. Vervolgens blijft de sok daar hangen en zal deze uiteindelijk verpulveren en oplossen. De opgeloste deeltjes van de sok worden uiteindelijk afgevoerd met het water. Vaarwel sok!

Tip: Om te voorkomen dat je steeds maar één van je sokken overhoudt, kun je ze het best in een wasnetje stoppen. Voor de zekerheid kun je dit ook met ander klein wasgoed doen, zoals strings en panty’s.

Lees ook: Je hebt je sokken altijd verkeerd gevouwen

Bron: Durf Te Vragen, Beeld: Zie.nl, Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook