Dít is de reden dat er 3 rijtjes met haakjes aan je bh zitten

Het is waarschijnlijk zo vanzelfsprekend dat je je het niet eens hebt afgevraagd, maar wat is eigenlijk de reden dat de...

Lees ook

Het is waarschijnlijk zo vanzelfsprekend dat je je het niet eens hebt afgevraagd, maar wat is eigenlijk de reden dat de sluiting van je bh drie rijtjes met haakjes heeft? En nee, het is niet wat je denkt!

Life Hack

Vrijwel alle bh’s hebben 3 rijtjes met haakjes waar je je bh aan vast kunt maken. Meestal kies je de breedte van de haakjes aan de hand van wat goed aanvoelt, maar dat is niet de bedoeling volgens Heidi Zak, oprichtster van de het Amerikaanse lingerielabel ThirdLove. Ze vertelt aan Refinery29: “De elastieken in een beha beginnen ongeveer na een halfjaar uit te rekken, en dat gebeurt nog iets sneller als je een goedkoop exemplaar koopt en duurt dan weer langer als je een dure koopt. Je kunt de levensduur van je bh extra verlengen door pas op te schuiven naar het middelste haakje, als je voelt dat de elastiekjes beginnen uitrekken.”

Slim winkelen

“Daarom is het belangrijk dat vrouwen tijdens het passen in de lingeriewinkel, een bh pas kopen als die goed zit met het buitenste haakje vast. Dan kun je immers nog twee keer de levensduur van je beha verlengen daarna. Zit je beha al van bij de aankoop beter op het binnenste haakje, dan moet je na ongeveer een halfjaar alweer een nieuwe kopen,” aldus Heidi Zak.

Lees ook: Zoveel bh’s zou je moeten hebben

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook