Fun fact! Apple’s favoriete band komt uit Nederland

Fun fact, zo op de dinsdagmiddag. Het zal je maar gebeuren, dat je jouw nummer voorbij hoort komen in de campagne van Ap...

Lees ook

Fun fact, zo op de dinsdagmiddag. Het zal je maar gebeuren, dat je jouw nummer voorbij hoort komen in de campagne van Apple(!). Het overkwam Onno Smit van de band Beans & Fatback.

Apple

Afgelopen weekend kwam Onno het bericht ter ore dat zijn nummer Sally The Shape in de nieuwste campagne voor de iPhone 6s zit. “We hadden vrijdagavond nog gespeeld en ik werd zaterdagochtend wakker gemaakt door mijn vrouw. ‘Het gaat door’, zei ze”. “Niet zo lang geleden kreeg ik een mailtje met de mededeling dat Backstabber, een ander liedje ons laatste album Heroine Lovestruck, onder de trailer van de film Hail, Caesar! zit”, gaat Smit door. Hail, Caesar! is de nieuwe film van de Coenbrothers met George Clooney en Scarlett Johansson in de hoofdrollen. “Maar dit met Apple is natuurlijk nog wel even van een ander kaliber. Echt te gek.”

“Onze Nederlandse publisher werkt samen met een heel grote Amerikaanse publisher die muziek levert voor alle televisieseries, commercials, de hele hatseflats. Wat ik hoor is dat de muziek die wij maken heel Amerikaans klinkt. Gek genoeg wordt dat soort muziek minder vaak in Amerika zelf gemaakt en daarom zijn ze daar constant op zoek naar bluesachtige rock met een bepaalde sound, precies de muziek die wij maken eigenlijk.”

Bron: Metronieuws, Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook