Micky Hoogendijk: ‘Af en toe geeft het leven mij een enorme tik’

Micky Hoogendijk verhuisde vorig jaar naar LA om een nieuw leven op te bouwen na de breuk met Adam Curry. Ze vertelt Gra...

Lees ook

Micky Hoogendijk verhuisde vorig jaar naar LA om een nieuw leven op te bouwen na de breuk met Adam Curry. Ze vertelt Grazia hoe het nu met haar gaat.

Gebroken vertrouwen

“Adam en ik zijn zes jaar samen geweest. Ik noem het tropenjaren, omdat we dag en nacht samen waren, dus eigenlijk kun je er twaalf rekenen. Dan ga je heel diep in een relatie. We hebben ons leven helemaal opnieuw opgebouwd aan beide kanten. Dat was bijzonder. Maar dingen kunnen soms kapot gaan. Twee jaar geleden met de kerst is er iets gebeurd wat mijn vertrouwen heeft gebroken, écht gebroken. Ik ga niet in details treden, dat vind ik niet netjes”, vertelt ze. “Nee, nee, het verhaal is niet dat ik ben bedrogen en belazerd met een andere vrouw, totaal niet. Laat ik er dit over zeggen: ik heb iets te horen gekregen, wat eigenlijk verteld had moeten worden vóórdat ik getrouwd was. Toen dat in één keer boven water kwam, is er bij mij iets geknapt.”

Hoop

Toch had ze op dat moment nog hoop: “Ik dacht: Dat moet ik toch kunnen herstellen? Daar wilde ik voor vechten. Een jaar lang heb ik geprobeerd om het te helen, maar dat lukte niet. Op een gegeven moment stelde ik voor om elkaar een tijdje los te laten en ons eigen ding te doen, met het idee van: dan komen we elkaar uiteindelijk wel weer tegen. Maar die vrijheid kon Adam niet aan, terwijl ik dat echt nog wel had durven proberen. Dus op een gegeven moment ging het heel snel. En natuurlijk wil je het liefst bij die ene persoon blijven en samen oud en gelukkig worden. Maar soms gebeuren er dingen waardoor het niet kán. Dan moet je elkaar ook loslaten.”

Meer tijd

“Alles wat er sinds de scheiding over mij is geschreven, is werkelijk de allergrootste onzin ooit. Ik heb er vreselijk om gelachen, maar ook een paar keer heel erg om gehuild, omdat het zo keihard en niet waar is”, vertelt Micky. “Adam had binnen twee weken een nieuw vriendinnetje. Nu heeft hij geloof ik een ander, met wie hij al acht maanden is. Dus hij is oké. Ik heb daar iets meer tijd voor nodig, voordat ik dat allemaal weer kan.”

“Af en toe geeft het leven mij een enorme tik, waardoor ik een andere kant op moet. Maar je leert op een gegeven moment dat dingen heus wel weer hun plek vinden. Je moet alleen durven vertrouwen op je intuïtie.”

Het hele interview lezen over de scheiding en wat haar gered heeft uit een donkere periode? Je leest het in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt.

Tekst: Anette de Vries, Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook