Ai, wat deze vrouw overkwam na haar pedicure…

Het seizoen van open schoenen laat nog even op zich wachten, desalniettemin is het geen straf om je zo nu en dan te late...

Lees ook

Het seizoen van open schoenen laat nog even op zich wachten, desalniettemin is het geen straf om je zo nu en dan te laten verwennen met een pedicure in een nagelsalon. Het verwenmomentje gaat jammer genoeg niet bij iedereen zonder gezondheidsrisico’s. De Amerikaanse Stacey Wilson kan daar over meepraten.

Infectie

Het kan zomaar gebeuren dat je nagel(s) te kort worden geknipt, of dat er te diep in je nagelriem wordt geknipt. Niet fijn. Maar als nagelsalons hun tools niet grondig genoeg of nóg erger, helemaal niet desinfecteren ben je nog verder van huis. Dit zijn namelijk de belangrijkste oorzaken van de saloninfecties.

Stacey Wilson kroop de massagestoel in en liet haar voeten flink onder handen nemen. Degene die haar een pedicure gaf, ging hardhandig te werk met een puimsteen, waardoor Stacey er wondjes op haar voeten aan overhield. Alsof dat niet vervelend genoeg was, begonnen de wondjes in de dagen daarna te ontsteken. Stacey begon zich daarbovenop ook niet lekker te voelen en de thermometer tikte 39 graden aan. Ook haar enkel begon op te zwellen en werd vuurrood. Ze had een infectie opgelopen in de nagelsalon door de puimsteen, vertelden de doktoren haar toen ze naar het ziekenhuis werd gebracht. “Dit soort infecties kunnen levensbedreigend zijn als ze niet onmiddellijk behandeld worden met antibiotica”, aldus dr. Michael Pafford van het Saline Memorial ziekenhuis.

Hoe het nu met Stacey gaat, is niet bekend.

Lees ook: 3 x Dingen om op te letten tijdens je volgende pedicure

Bron: Look.co.uk, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook