Mensen met deze banen gaan het meeste vreemd

We kennen natuurlijk de cliché's tussen piloten en stewardessen, maar wist je dat er nog veel meer banen zijn waar veel mensen vreemdgaan?
Mensen met deze banen gaan het meeste vreemd

We brengen het grootste deel van onze tijd door op het werk en daarom is het dus geen wonder dat menig collega met elkaar de lakens deelt. We kennen natuurlijk de cliché's tussen piloten en stewardessen, maar wist je dat er nog veel meer banen zijn waar veel mensen vreemdgaan? Goedele Liekens legt het uit.

Affaire hier en daar

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een derde van alle relaties ontstaat op de werkvloer. Volgens Goedele is dit niet meer dan logisch, omdat je heel wat uren samen doorbrengt op het werk. Naast serieuze relaties komen er ook veel steamy romances voor. Maar bij welke baan hebben collega's de meeste affaires?

Workaholic

Goedele: "Er zijn zelfs bepaalde beroepen waarin je meer kans maakt om eens goed van bil te gaan. Vooral op werkplekken waar de sfeer heel vrolijk is en waar veel verschillend volk komt. Denk maar aan evenementen of in de media." Als je in een groot kantoorpand werkt heb je ook meer kans op een romance, zoals in de ambtenarij of in de horeca. Ook psychologen en relatiebemiddelaars maken geregeld een slippertje. "Ze praten met veel verschillende mensen en de ongelukkige zielen bieden zich als het ware op een schoteltje aan."

Benieuwd naar de hele top 10? Komt-ie:

1. Bankiers en makelaars
2. Managers en secretaressen
3. Verpleegsters
4. Piloten en stewardessen
5. Atleten
6. Actrices, modellen en zangeressen
7. DJ's
8. Journalisten en communicatieprofessionals
9. Advocaten
10. Overige sectoren

Lees ook:

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f717fc90ca3b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });