Waarom je baking soda op je matras zou moeten doen

Je wist het misschien niet, maar je spendeert maar liefst eenderde van je leven in bed. Je beddengoed doe je -als het go...

Lees ook

Je wist het misschien niet, maar je spendeert maar liefst eenderde van je leven in bed. Je beddengoed doe je -als het goed is- regelmatig in de was, maar het matras? Daar kijk je waarschijnlijk niet naar om. Heel onverstandig eigenlijk, want in de loop der jaren kan je matras erg onfris gaan ruiken. Baking soda to the rescue!

Frisse nachten

Een matras schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk? Niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Baking soda is de tip.

Nadat je je beddengoed in de was hebt gestopt, is het tijd om de baking soda erbij te pakken. Wil je dat het extra lekker ruikt? Zorg er dan voor dat je ook geurolie in huis hebt. Meng de baking soda samen met vijf druppels geurolie en doe dit in een zeef. Zeef het vervolgens uit over het hele matras en laat het een half uur intrekken. Daarna kun je alles met de stofzuiger opzuigen. Zorg er wel voor dat de kop van de stofzuiger schoon is.

Met een gerust hart kun je nu je frisse bed induiken. Let wel op dat je met deze truc je matras niet schoonmaakt, maar puur de muffe geur gedag zegt.

Lees ook: Wat jouw seksdromen écht betekenen

Bron: Littlethings.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook