Waarom je nooit je telefoon onder je kussen moet leggen

Het liefst slapen we allemaal met onze geliefde smartphone in bed. De één vindt het fijn om Instagram door te spitten al...

Lees ook

Het liefst slapen we allemaal met onze geliefde smartphone in bed. De één vindt het fijn om Instagram door te spitten als ze ’s nachts wakker wordt en de ander gebruikt haar mobiel als wekker. Toch is geen slim idee om je telefoon onder je kussen te leggen en dit is het bewijs.

Fikkie in bed

Om optimaal te kunnen presteren, is het belangrijk dat smartphones goed kunnen ventileren en hebben ze behoefte aan een dosis frisse lucht. Zodra je jouw smartphone onder je kussen legt, terwijl jij er ook nog eens met je hoofd op ligt, raakt hij oververhit omdat hij zijn warmte niet kwijt kan. Heb jij net als deze persoon enorme pech, dan kan het je zomaar eens fataal worden.

Er zijn onlangs foto’s opgedoken waarop ernstige brandvlekken in een kussen en een verbrande telefoon te zien zijn. Het is onduidelijk door wie de foto’s zijn genomen, maar het is in ieder geval een waarschuwing voor veel mensen.

Uitkijken dus!

Helaas is het niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In 2014 rook een 13-jarige meisje uit Texas een brandlucht terwijl ze sliep. Ook toen bleek haar smartphone de oorzaak. Naast het feit dat slapen met een smartphone onder je kussen voor brandgevaar kan zorgen, is ook de straling schadelijk voor je lichaam.

Lees ook: Deze bekende slaapgewoonte is héél slecht voor je

Bron: Littlethings.com, Beeld: Twitter, Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook