Creepy Facebook hack: Je kunt zien wanneer je vrienden slapen

Sommige Facebookgebruikers delen meer over zichzelf op Facebook dan de andere. Probeer je zo min mogelijk te delen op Fa...

Lees ook

Sommige Facebookgebruikers delen meer over zichzelf op Facebook dan de andere. Probeer je zo min mogelijk te delen op Facebook? Tóch weet Facbook meer van jou dan je denkt. Een ingenieur heeft namelijk ontdekt dat je met een Facebook Messenger-hack kunt zien wanneer je vrienden slapen en wanneer ze wakker zijn. Creepy! Maar hoe werkt dat dan precies?

Wake up!

Op Facebook Messenger kun je zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Dit wordt weergegeven onder de naam van die persoon. Men gaat er bij deze hack vanuit dat mensen hun Facebook checken op het moment dat ze gaan slapen, en op het moment dat ze wakker worden. De tijd dat je voor het laatst gezien was op Facebook Messenger, en wanneer je weer voor het eerst online was werden opgeslagen als time stamps. Door deze gegevens in een schema te zetten, kun je, volgens de ingenieur, bijhouden hoe laat en hoe lang je vrienden slapen. Creepy!

Hoe het werkt

De man was benieuwd waar de gegevens van ‘laatst gezien’ vandaan kwamen en besloot op onderzoek uit te gaan. Hij vond een lijst met de gebruikers-ID’s en de laatste activiteiten van zijn vrienden. Je kunt deze gegevens zien door naar messenger.com te gaan en dan te klikken op ‘bron weergeven’. Misschien het testen waard?

Lees ook: Je kunt gezondheidsproblemen krijgen als je te vaak je Facebook checkt

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook