De reden dat er op de F- en de J-toets een verhoogd streepje zit

Het is fascinerend dat we zo lang van iets gebruik kunnen maken zonder door te hebben dat er eigenlijk een gedachte acht...

Lees ook

Het is fascinerend dat we zo lang van iets gebruik kunnen maken zonder door te hebben dat er eigenlijk een gedachte achter zit. Om een voorbeeld te noemen: De verhoogde streepjes op de F- en de J-toets van je toetsenbord. Wist je dat daar eigenlijk een handige functie achter zit?

Tiepmiep

De kleine streepjes op je toetsen hebben je waarschijnlijk altijd al ongemerkt geholpen tijdens het typen van je verslagen en werkstukken. Er is namelijk een hele handige reden voor hun bestaan! Om een toetsenbord te vinden zónder deze streepjes, zul je 15 jaar terug in de tijd moeten. Toen werden ze namelijk uitgevonden en zijn ze nooit meer uit toetsenbord-land weggegaan.

Life Hack

Deze streepjes zijn uitgevonden om blindtypers een handje te helpen. Blindtypers kijken namelijk nooit naar hun toetsenbord, maar het is voor hun wel van belang om op de juiste toets te tikken met hun vingers. De streepjes geven een soort “midden” van het typveld aan, waar de wijsvingers van de blindtyper op rusten. Als de blindtyper de streepjes onder zijn wijsvingers voelt, weet hij meteen dat zijn handen goed in het midden staan op het toetsenbord, en kan het blindtyper beginnen met tikken!

Lees ook: Een potlood is de oplossing tegen hoofdpijn

Bron: Diply, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook