Zo zien Mickey en Minnie Mouse er in het echt uit

Keek jij vroeger ook altijd naar Mickey Mouse en was je keer op keer weer benieuwd wat voor avonturen hij samen met zijn...

Lees ook

Keek jij vroeger ook altijd naar Mickey Mouse en was je keer op keer weer benieuwd wat voor avonturen hij samen met zijn vriendjes meemaakte? Dan ben je vast ook heel benieuwd hoe de persoon die de stem van het bekende Disney-figuurtje insprak er in real life uitziet.

Amerikaanse versie

Aangezien Mickey Mouse bekend is in héél wat landen, zijn er ook héél wat stemacteurs. De enige echte stem van het stripfiguur werd ingesproken door Walt Disney zelf. Daarna werd de rol regelmatig doorgegeven. Enne, leuk weetje: de vonk tussen Mickey en Minnie sloeg blijkbaar niet alleen over op het scherm, maar ook achter de schermen.

Wayne Allwine, die vanaf 1977 de stem van Mickey insprak, trouwde met Russi Taylor, de vrouw die de stem van Minnie Mouse inspreekt. Jammer genoeg overleed Wayne in 2009 en wordt de stem sindsdien ingesproken door Bret Iwan.

Nederlandse versie

In Nederland hebben we natuurlijk onze eigen stemacteurs voor de rollen van de Disney-figuren. Sinds 2006 wordt de stem van Mickey Mouse ingesproken door Mark Omvlee. En wie weet kunnen we nog heel wat van hem verwachten, want Mark is dus ook nog eens operazanger!

Bekijk hieronder de foto’s van de Amerikaanse en Nederlandse stemacteurs:

Lees ook: Je raadt nóóit hoe Ash van Pokémon er in het echt uitziet

Wayne Allwine en Russi Taylor:

Bret Iwan:

Mark Omvlee (links):

Bron: Diply, Beeld: Getty, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook