Meer schokkende details over jeugd Teen Mom Jenelle

Het mysterie rondom de moeilijke jeugd van Teen Mom Jenelle Evans lijkt steeds duidelijker te worden. Haar moeder d...

Lees ook

Het mysterie rondom de moeilijke jeugd van Teen Mom Jenelle Evans lijkt steeds duidelijker te worden. Haar moeder deed eerder al een boekje open over de jonge jaren van haar dochter, maar nu zijn er scheidingspapieren opgedoken, waarin nóg meer duidelijk wordt.

Probleemjeugd

Jenelle heeft vergeleken met leeftijdgenoten al heel wat meegemaakt in haar leven. Ze werd als tiener zwanger, overwon een drugsverslaving, heeft meerdere slechte relaties achter de rug en komt keer op keer weer in aanraking met de politie. De scheidingspapieren van Jenelle’s ouders Barbara en Robert, in handen van RadarOnline, geven meer duidelijkheid over de probleemjeugd waar Jenelle slachtoffer van is geworden.

Moeilijke scheiding

Na een huwelijk van twaalf jaar besloot het stel uit elkaar te gaan, toen Jenelle nog maar vier jaar was. Vader Robert vroeg de scheiding aan, met als reden dat hij een onschuldig slachtoffer was van Barbara, die hem aanpraatte dat hij een slecht mens was. Zij zou hem het leven ondraaglijk hebben gemaakt. Hij vroeg daarbij om de voogdij over zijn 4-jarige dochter Jenelle, 6-jarige zoon Colin en 7-jarige dochter Ashleigh. Hij woonde destijds bij zijn zus, zwager en nicht in huis.

Barbara reageerde door te claimen dat Robert er zelf voor had gekozen om zijn kinderen in de steek te laten, terwijl zij maar een gewone huisvrouw was. Ze wilde alimentatie én vroeg de volledige voogdij over de kinderen.

Rehab

Ze behielden beiden de voogdij, al waren de kinderen meestal bij Barbara. Na een jaar deed ze nog een poging om van Robert af te komen door een ouderschapsplan voor te stellen waarin hij zijn kinderen weinig of helemaal niet mocht zien. Ze beweerde dat haar ex een drugs- en alcoholprobleem had en zijn kinderen daardoor verwaarloosde. Ze was bang dat hij psychische problemen bij zijn kinderen zou veroorzaken. Ze stond erop dat Robert eerst in rehab zou gaan voor zijn verslavingen en woedeaanvallen.

Robert sloeg terug door zijn eigen ouderschapsplan in te dienen. Hij beschuldigde Barbara hierin psychisch niet helemaal in orde te zijn, wat invloed zou hebben op haar ouderschap. Ze zou niet in staat zijn om haar kinderen op te voeden. Hij stelde voor dat de kinderen bij haar bleven wonen, maar wel eens per jaar met hem op vakantie mochten.

Woord tegen woord

Later dat jaar diende Robert een klacht in: hij mocht zijn kinderen nog steeds niet zien van Barbara. Zij ontkende dit. Volgens haar mocht het wel, maar kon hij nooit langskomen. Woord tegen woord, maar niemand die de waarheid wist. Oudste dochter Ashleigh begon inmiddels een emotioneel trauma te ontwikkelen en haren uit haar hoofd te trekken.

Twee jaar na het aanvragen van de scheiding, ondertekenden Barbara en Robert de papieren pas. De schuld, het huis en de kinderen werden verdeeld. Nadat Barbara en de kinderen in een hotel moesten wonen, omdat hun huis was afgebrand, zocht Robert geen contact met ze. Ook hulp hoefden ze niet te verwachten. Dat was het moment dat hij van Barbara uit hun levens moest verdwijnen.

“Het liet hem koud. Hij gunde ze zelfs geen warme maaltijd of een betere verblijfplaats. Geen van mijn kinderen heeft hun vader gezien sinds hij definitief wegging in 2004. Het was zijn eigen keus om zijn kinderen niet meer te zien”, liet Barbara weten. Maar ze is er van overtuigd dat haar ex-man zichzelf nog wel tegenkomt: “What goes around comes around.”

Lees ook: Heeft Jenelle Evans een tumor?

Bron: Radaronline.com, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook