3 Drankjes die helpen met afvallen

Veel vrouwen doen het: de ochtend gezond beginnen met (warm) citroenwater om het afvallen te stimuleren. Maar of dat nou...

Lees ook

Veel vrouwen doen het: de ochtend gezond beginnen met (warm) citroenwater om het afvallen te stimuleren. Maar of dat nou echt zo veel nut heeft…? Een stel diëtisten beweert dat dit helaas niet het geval is. Maar wees niet getreurd, déze drie drankjes zouden volgens hun -gecombineerd met een gezonde levensstijl- wél het afvallen positief beïnvloeden.

Koffie

Koffie, het perfecte drankje voor een dosis energie. Onderzoek toont aan dat twee tot drie kopjes zwarte koffie vóór een work-out ervoor kan zorgen dat je langer door kunt gaan. Zo bewees een studie in Sports Medicine and Physical Fitness dat men bijna twintig procent meer oefeningen kan uitvoeren als ze koffie op hebben. En langer sporten staat natuurlijk gelijk aan meer calorieën verbranden.

IJskoud water

Weg met die citroen, hello ijsklontjes. Koude drankjes zorgen er namelijk voor dat je lichaam meer energie aanmaakt, zodat het op de gewenste lichaamstemperatuur kan blijven. Het blijkt zelfs dat je met 0.680 liter aan ijswater op een dag wel 100 calorieën meer verbrandt. Als je dit iedere dag doet -wat totaal geen moeite kost- verlies je in een jaar toch weer zo’n 4,5 kilo extra.

Groene thee

Niet alleen is groene thee hartstikke lekker, het is ook nog eens super gezond. Groene thee spoort het vetverbrandingsproces en gewichtsverlies aan. In een onderzoek moest een groep mensen twee maanden lang vier kopjes groene thee per dag drinken en een andere groep gewoon water. De eerste groep verloor bijna 3 kilo meer aan gewicht dan de tweede groep. Tip: Verse thee is beter en gezonder dan de theezakjes die je in de winkel koopt.

Lees ook: Dit mag je nóóit doen als je op dieet bent

Bron: Womenshealthmag.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook