K-otic maakt een comeback: Toen & nu

Ken je de hit Damn, I Think I Love You nog? Vast wel! In 2001 werd de Nederlandse popgroep K-otic door middel van het te...

Lees ook

Ken je de hit Damn, I Think I Love You nog? Vast wel! In 2001 werd de Nederlandse popgroep K-otic door middel van het televisieprogramma Starmaker gecreëerd. Twee jaar later gingen ze uit elkaar, maar guess what: ze maken zich nu klaar voor een heuse comeback eind dit jaar. Tijd voor een trip down memory lane…

Damn, I Think…

De groep, die bestond uit Sita, Rachel, Bart, Anna, Martijn, Bouchra en Stefan, kon direct na het programma de hit Damn I Think I Love You op hun cv zetten. Ook Bulletproof, hun debuutalbum, kwam binnen op de eerste plaats, waar het vervolgens zeven weken bleef staan. Het succes van de groep hield daar niet op, K-otic werd namelijk ook bekroond tot de best bezochte Nederlandse live act. Ze hebben twee uitverkochte shows in de Heineken Music Hall gegeven en hadden een volledig uitverkochte tour, die als afscheid eindigde met twee shows in Paradiso. Nog geen enkele Nederlandse groep had dat voor elkaar gekregen.

De break-up

Toen de band in 2003 besloot uit elkaar te gaan, waren ze al niet meer compleet. Sita verliet in 2001 namelijk al de groep. Maar wat doen ze nu?

Sita Vermeulen

Vlak na het succes van K-otic besloot Sita in 2001 de groep te verlaten voor een solocarrière. In diezelfde maand bracht ze haar eerste single genaamd Happy uit. Daarna bracht ze haar eerste solo-album uit. Haar volgende hit was Lopen Over Water en zong ze samen met Marco Borsato, ter ere van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Haar single Dance The Night Away werd de titelsong van de Nickelodeon serie ZOOP.

Daarna bleef het tot 2007 stil rondom Sita. Toen ging ze presenteren voor de tv-zender Jetix. Ook was ze als deelneemster te zien in het programma Sterren Dansen Op Het IJs, waar ze met de winst naar huis ging. Vervolgens kreeg ze een rol in Holiday On Ice en werd ze het gezicht van Disney Channel. Nu is ze te zien als Rapunzel in de gelijknamige musical.

Rachel Kramer

Na de break-up van K-otic in 2003 besloot Rachel verder te werken aan haar zangcarrière en bracht ze haar eerste single We’re Gonna Get Wild uit. Helaas leverde het geen succes op. In 2005 probeerde ze het opnieuw en deed ze samen met Waylon mee aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Na haar pogingen tot succes ging ze in verschillende coverbands zingen. In 2009 waagde ze opnieuw de gok en gaf zichzelf op voor X-Factor, waar ze als tweede eindigde. Na enkele pogingen om een killer solo-album uit te brengen, richtte ze in 2011 haar eigen band op. Deze verliet ze echter in 2013.

Anna Speller

Toen K-otic uit elkaar ging, was Anna ook direct klaar met haar carrière als zangeres. Ze besloot datzelfde jaar nog een acteeropleiding te volgen. Haar eerste acteerklus was die van Merel Westhof in de serie Het Glazen Huis. Helaas werd de serie van de buis gehaald omdat de kijkcijfers tegenvielen. Gelukkig gaf ze niet op en was ze in 2006 te zien als Joanna Overstein in de film Het Woeden Der Gehele Wereld. Het daaropvolgende jaar was Anna te zien in de film Honeyz, waarvoor ze in oktober een Gouden Ui kreeg voor slechtste actrice. Ai! Haar tegenslagen overkwam ze als geen ander toen ze in 2010 een rol scoorde in Feuten. In 2013 kon ze daar ook nog de film Feuten: Het Feestje aan toevoegen. Ook in 2014 had ze een acteerrol te pakken in het tweede seizoen van Divorce. En niet te vergeten: afgelopen jaar nam Anna deel aan Expeditie Robinson. Lekker bezig!

Bart Voncken

In tegenstelling tot Anna, wilde Bart nog lang geen afscheid nemen van de muziekwereld en besloot aan de Rock Academie te studeren. Naast zingen is hij ook songteksten gaan schrijven. Zo schreef hij onder andere Raak me aan met Jim Bakkum. In 2006 had Bart een kleine doorbraak met de band XYP, waarmee hij destijds in de top 40 stond. De groep hield het echter niet lang vol en ging in 2007 uit elkaar. Daarna is Bart als A&R manager voor de band Destine gaan werken.

Stefan de Roon

Nog voordat Stefan doorbrak met K-otic schreef hij al zijn eigen liedjes, wat hij nu nog steeds doet. In 2007 begon hij zijn eigen bedrijfje Therone Songwriting waar hij pop-songs voor verschillende artiesten en projecten componeert. In 2012 voegde hij daar Therone Music aan toe.

Martijn Terporten

Ook Martijn was al actief in de muziekindustrie voordat hij meedeed aan het programma Starmaker, hij zong namelijk in de band Taxe. Na zijn K-otic avontuur voegde hij zich weer bij de band. Ze veranderden hun naam naar Van Gunn en gingen in 2003 naar Los Angeles om meer ervaring op te doen. In 2006 tekenden ze bij een platenmaatschappij en maakten ze een album. Een echt succes bleef uit en de band ging aan het eind van 2007 uit elkaar. Martijn wilde graag zijn muziekcarrière voortzetten en ging naar Rotterdam om aan de muziekschool te studeren. Ook kwam hij terecht in een nieuwe band, 7 Days’ Wonder, waarmee hij door Japan en Nederland tourde. Helaas weer geen succes. In 2010 verhuisde hij terug naar Los Angeles waar hij nu als songwriter en producer werkt.

Bouchra Tjon Pon Fong

Bouchra heeft na K-otic afscheid genomen van haar zangcarrière en is zich gaan focussen op het acteren. In 2003 was ze te zien in de tv-film Loverboy en in 2005 bemachtigde ze een rol in de tv-serie Costa!. In 2014 pakte ze haar zangcarrière weer op en werd ze één van de drie leden van The Polly Pumps.

Bron: Ondertussen.nl, Voordekunst.nl, Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook