8 Dingen die een tattoo-artist je nooit zal vertellen

Een tattoo laten zetten, is en blijft een ding. Het is iets wat voor altijd je lichaam zal sieren, dus je moet er goed o...

Lees ook

Een tattoo laten zetten, is en blijft een ding. Het is iets wat voor altijd je lichaam zal sieren, dus je moet er goed over nadenken voor de naald in je huid wordt gestoken. Maar hoe is het nou om zelf een tattoo-artist te zijn? Dirk Vermin, eigenaar van Pussykat Tattoo Parlorin Las Vegas, legt je haarfijn uit hoe je als klant niet van een koude kermis thuiskomt.

1. De naam van je liefje tatoeëren is nooit een goed idee
De meesten van ons weten maar al te goed dat je het maar liever achterwege kunt laten om de naam je nieuwe vlam te vereeuwigen op je lichaam. En hoewel zo’n liefdestattoo een héél goed idee lijkt, staan ze ook op nummer één in de lijst van tattoo’s die het meest worden weggewerkt. “Geloof me, jonge liefde eindigt, de tatoeage blijft”, legt tattoo-artist Vermin uit. Heb je dat gehoord, Tyga?!

2. Bad-ass liptattoo’s? Oók geen goed idee
Zo ongelooflijk bad-ass maar of het ook daadwerkelijk een goed idee is, is een tweede. De tattoo’s zijn écht niet forever,maar dat wist je vast wel, toch? Veel tattoo-artists zetten dan ook geen liptattoos, niet alleen omdat ze ongelooflijk tijdelijk zijn. Maar ook omdat het resultaat vaak niet als verwacht is doordat de inkt zich sneller uitloopt in de huid. Wellicht heb je geluk en vind je een artist die de tattoo wel voor je wilt zetten, maar wees gewaarschuwd. Hetzelfde geldt overigens voor vingertattoo’s, ook die staan op de blacklist.

3. Een tattoo in de zomer nemen?Think again.
Crop-tops, shorts en mouwloze kleding-items, daarmee flaneren we maar al te graag in de zomer, maar een tattoo blootstellen aan direct zonlicht is geen goed idee. Tattoo-artists van de tattooshop Miss Meg leggen het volgende uit: “Tattoo-inkt is gemaakt van pigmenten die gemakkelijk vervagen bij blootstelling aan de UV-stralen van de zon. Het is daarom belangrijk om de pas gezette niet bloot te stellen aan direct zonlicht en vermijd ook het strand!

4. Witte inkt
Hoewel er zeker weten prachtige witte tattoo’s zijn, zijn er ook velen die er écht niet goed uitzien, aldus Vermin. De meesten zitten uiteindelijk opgescheept met een gele tattoo in plaats van een mooi wit plaatje. Vermin stelt ook dat het er 9 van de 10 keer uit ziet als een gek litteken of een moedervlek.

5. Je bent niet op de markt
De prijzen die een tattoo-artist hanteert, zijn bijna nooit bespreekbaar. “Het is net alsof je boodschappen doet en de caissière vertelt waarom jij vindt dat je korting moet krijgen op je boodschappen. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen als je bankrekening het niet toelaat, moet je het niet doen.”

6. Kinderen zonder toezicht.
“Je bent druk en nauwkeurig bezig. Als er dan een kind als een bezetene aan het rondrennen is, iedereen voor de voeten loopt en overal aan gaat zitten, is dat heel erg vervelend.”

7. Eet, voordat je een tattoo laat zetten én neem een douche
“Eet wat voordat je een tattoo laat zetten, zodat je geen licht gevoel in je hoofd krijgt en flauwvalt. Neem ook een douche, want het zal je verbazen hoeveel mensen er bij mij in de stoel kruipen en ontzettend stinken. Echt, je doet ons een plezier.”

8. Houd controle
“Als je een heel lage pijngrens hebt, is een tattoo misschien niet voor jou weggelegd. Als je de procedure niet kunt uitzitten, zonder verschillende breakdance bewegingen te maken, riskeer je dat je tattoo er niet mooi uit komt te zien. Er is geen ruimte voor fouten van mijn kant. Als het gaat om fouten – zelfs als het jouw schuld is – is het mijn schuld.”

Lees ook: Wil jij een tattoo, maar twijfel je? Dit is de oplossing

Bron: Bustle, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook