Deze man at 5000 calorieën per dag, maar als je hem nu ziet…

De Britse Sebastian David werd jaren lang door zijn vrienden geplaagd, omdat hij vrij chubbywas. Hij at dagelijks zo’n 5...

Lees ook

De Britse Sebastian David werd jaren lang door zijn vrienden geplaagd, omdat hij vrij chubbywas. Hij at dagelijks zo’n 5000 calorieën en had een voorliefde voor KFC kip en Britse pasteitjes. Best wel een dure hobby, gezien hij, omgerekend, ruim €160 uitgaf aan fastfood. Zijn drang om te eten kwam niet zomaar ergens vandaan, Sebastian vond troost in eten toen bekend werd dat zijn vader leed aan de spierziekte ALS. Twee jaar geleden overleed zijn vader aan de gevolgen daarvan en voor Sebastian was dat het moment om het roer volledig om te gooien.

Bodybuilder

De 28-jarige dook de sportschool in en liet al het fastfood links liggen. Hij verruilde in zeven maanden tijd zijn bierbuik voor een rippedsixpack. Op Instagram deelde Sebastian foto’s van zijn transformatie, wat hem motiveerde om door te gaan met trainen. Zijn make-over bleef niet onopgemerkt, want hij werd ook gevraagd om model te staan. “Mijn moeder is heel trots op me. Ze wist dat ik ongelukkig was”, vertelt hij Metro UK. “het kan haar niets schelen of ik nu dik of gespierd ben. Zolang ik maar gelukkig ben.” Sebastians transformatie geeft ook zijn zelfvertrouwen een boost. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik het vreemd vond om als model gevraagd te worden. Vooral als ik kijk naar foto’s van twee jaar geleden. Begrijp me niet verkeerd, ik klaag niet. Het is juist leuk om zo nu en dan aandacht te krijgen.” Bekijk zijn transformatie hieronder.

Beeld: iStockphoto, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook