Rens Kroes onder vuur na dieettip

Foodie Rens Kroes heeft een hoop woedende mensen op de hals gehaald. Het zusje van topmodel Doutzen Kroes, deelde een de...

Lees ook

Foodie Rens Kroes heeft een hoop woedende mensen op de hals gehaald. Het zusje van topmodel Doutzen Kroes, deelde een detoxtip met haar Instagramvolgers, maar niet iedereen kon die waarderen. Ze adviseerde om drie weken lang, twee keer per dag een glas met een kleimengsel achterover te slaan. Professor Koen Venema van de Universiteit van Maastricht denkt daar echter heel anders over.

Don’t try this at home

Rens schrijft op haar blog dat het goedje boordevol zit met vitamines en mineralen. De enzymen in de klei zouden het lijf helpen om goede mineralen te absorberen en overtollig vocht, pus en ‘negatieve straling’ af te voeren. “Het is even doorzetten, maar je houdt er een diep gereinigd lichaam aan over!”, spreekt de zelfbenoemde powerfoodie haar fans toe.

Professor Venema, gespecialiseerd in voeding en het maag-darmkanaal, stelt echter dat je de klei beter kunt laten voor wat het is. Hij doet al16 jaar onderzoek naar het effect van klei op het lichaam en is erg sceptisch over Rens’ detoxkuur. Volgens hem is het onmogelijk dat de enzymen in de klei, vitamines en mineralen kunnen opnemen. “Zie het maag-darmkanaal als een holle pijp van mond tot kont. Daar komt weinig straling bij, het is vrij donker daarbinnen,” vertelt hij in het AD. “Bij het nuttigen van zo’n grote hoeveelheid klei bestaat de kans dat er een ernstig vitaminetekort ontstaat in het lichaam. De vitaminen worden dan niet meer opgenomen, maar komen er samen met de klei van achteren weer uit. Met alle gevolgen van dien.”

Het is niet de eerste keer dat Kroes onder vuur ligt vanwege haar voedingstips, die in strijd waren met verschillende onderzoeken. Haar reactie? “De wetenschap, dat is ook maar een mening. Ik ga op mijn gevoel en intuïtie af.” Rens heeft inmiddels op Instagram, gereageerd op alle commotie. De blondine postte een foto van zichzelf in de klei. “I’m loving it. Raadpleeg altijd een dokter, voordat je klei toevoegt aan je dieet”, leest het bijschrift.

Lees ook: Zo blijft Rens Kroes in shape

Bron: Algemeen Dagblad, Beeld: Instagram, Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook