Happy TV: Mannen over menstruatie

Op de redactie van Grazia borrelt en bruist het de hele dag. Hier worden de mooie modeverhalen geschreven, komen de sapp...

Lees ook

Op de redactie van Grazia borrelt en bruist het de hele dag. Hier worden de mooie modeverhalen geschreven, komen de sappigste nieuwtjes binnen en de laatste trends voorbij. Maar, tussen de hete nieuwtjes door wordt er ook altijd erg hard gelachen of een traantje weggepinkt om alle viral filmpjes. En die kunnen wij jou natuurlijk niet onthouden, dus kijk mee!

Menstru-watte?

Mannen en menstruatie zijn geen gouden combinatie. Ze vinden het vaak vreemd, vies en vermoeiend. Kortom: ze snappen er niks van. Zo denken sommige guys dat vrouwen per keer een halve liter bloed verliezen (zo voelt het soms wel, maar is niet zo), niet zwanger kunnen worden tijdens hun menstruatie en ze ontmaagd kunnen worden door een tampon. Uuhh… Tijd om eens een hartig woordje met die mannen te spreken.

Maar zonder grappen: er zijn culturen waarin menstruatie een taboe is. Ook in Nederland wordt vaak door mannen gedacht dat vrouwen zich aanstellen, vinden ze het een awkward onderwerp om over te praten waardoor ze er liever grapjes over maken en staat je lover regelmatig met een rood hoofd bij de kassa met een doosje tampons.

Even testen

SCA, bekend van persoonlijke hygiënemerken zoals Libresse, Tempo, Demak’Up, Edet en Tena, deed in het kader van Internationale Vrouwendag onderzoek naar de kennis van Nederlandse mannen over ongesteldheid. Het doel? Menstruatie luchtig en bespreekbaar maken! Enne, daar hebben de mannen en hun hilarische uitspraken in bovenstaand filmpje totaal geen moeite mee. Lachen! Meer info? Klik hier.

Laatste nieuws

Zie ook