Toen & Nu: Zeilmeisje Laura Dekker

De hele wereld, en vooral Nederland, was in rep en roer toen de 13-jarige Laura Dekker aankondigde dat ze in haar eentje...

Lees ook

De hele wereld, en vooral Nederland, was in rep en roer toen de 13-jarige Laura Dekker aankondigde dat ze in haar eentje de hele wereld rond ging zeilen. Hoewel haar ouders haar aanmoedigden om haar droom achterna te gaan, was jeugdzorg het er absoluut niet mee eens. Na een erg rumoerige tijd, vertrokken Laura (toen 14 jaar oud) en haar boot ‘Guppy’ in 2010 vanuit Gibraltar toch de wijde wereld in. Daarmee was ze de jongste solo-zeilster ooit. Maar hoe gaat het nu met haar?

Avonturier

Op 21 januari 2012 had Laura met haar 16 jaar al 27.000 mijl afgelegd en al vele landen bezocht. De solo-zeilster sloot haar reis af op het eiland Sintmaarten, en was daarmee de jongste zeilster ooit die de wereld rond had gezeild, zónder enige hulp of begeleiding. Laura was het zeilvirus echter nog steeds niet kwijt en besloot om dit keer de halve wereld over te gaan. Na anderhalve keer de wereld rond te zijn geweest, besloot ze zich met boot Guppy te vestigen in de haven van het Nieuw Zeelandse Whangerei, wat tevens haar geboorteplaats is.

Reislustig typje

Door alle problemen die Laura door haar reis kreeg in Nederland met de overheid, jeugdzorg en de AIVD, is ze vastbesloten om nooit meer terug te gaan naar het kleine kikkerlandje. Nu de 20-jarige Laura in Nieuw Zeeland woont, nog steeds op de 11-meter lange boot Guppy, doet ze boot delivery’s, haalde haar captains license en geeft ze presentaties over haar indrukwekkende reizen. Aan Sevendays vertelt ze: “Ik heb door Nieuw-Zeeland gereisd en ben in Thailand en Australië geweest, maar heb ook veel van Europa gezien. De afgelopen jaren was ik meer dan de helft van de tijd op reis.” Oh, en tussendoor won ze ook nog even Expeditie Poolcirkel.

Getrouwd

In 2015 trouwde Laura op 19-jarige leeftijd. De gelukkige? De Duitse 31-jarige Daniël Tealman. Zij gaven elkaar op 28 maart in Nieuw-Zeeland het jawoord. Het stel woonde al sinds 2013 samen op Guppy. De bruiloft vond buiten, boven op een berg, plaatst en Laura zag er prachtig uit, in een witte jurk en een bloemenkrans in haar haren.

Money, Money, Money

Met haar presentaties verdient ze geld om van te kunnen leven, maar vooral ook om van te reizen. Per boot, natuurlijk. Door het winnen van Expeditie Poolcirkel won ze 20.000 euro, maar weet nog niet zeker waar ze dat aan gaat besteden. Het zal in ieder geval geen nieuwe auto worden, want Laura heeft meer dan genoeg aan haar eigen “rammelbak”.

Lees ook: Toen & Nu: Echte meisjes in de Jungle

Bron: Sevendays, LauraDekker.nl, Beeld: Hollandse-Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook