Zó veel calorieën verbrand je met seks

De mooie woorden "Maar ik heb vandaag seks gehad" ooit gebruikt als smoes om niet naar de sportschool te hoeven? Je bent...

Lees ook

De mooie woorden “Maar ik heb vandaag seks gehad” ooit gebruikt als smoes om niet naar de sportschool te hoeven? Je bent niet de enige. Het lijkt erop dat heel veel mensen seks als een goede work-out zien, en zelfs onze favoriete acteurs uit series als Sex and the City vinden dat het meetelt. Maar hoeveel calorieën verbrand je nu eigenlijk echt tijdens de ‘daad’? En kun je je work-out voor altijd inruilen voor seks? Wij van Grazia hebben nu ein-de-lijk het antwoord voor je!

Even berekenen

Kun je eigenlijk een halve pizza verbranden door wat bed-activiteiten te doen? Hmm… Waarschijnlijk niet (tenzij jullie het drie uur lang vol kunnen houden). Volgens een onderzoek van de Universiteit van Montreal verbrandt een man tijdens een vrijpartij van 25 minuten ongeveer 100 calorieën en vrouwen 69. Een halve pizza bestaat uit ongeveer 1000 calorieën, dus helaas gaat die er niet helemaal af.

Werk aan de winkel

Rennen op de loopband blijkt ook effectiever te zijn dan seks. Volgens het onderzoek verbranden mannen op de loopband twee keer zoveel calorieën dan wanneer ze seks hebben. Seks is dus niet per se effectiever dan een echte work-out in de sportschool, tenzij je het urenlang volhoudt. Fijne bijkomstigheid: Als je veel zoent verbrand je nóg meer calorieën! Hup, werk aan de winkel.

Lees ook: Op déze leeftijd heb je de beste seks van je leven

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook