Recept: Omelet met courgette en munt van Shelly Sterk

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: Omelet met courgette en munt van Shelly Sterk.

Inkopen doen! (4 personen)

  • 6 eieren
  • 2 el fijngehakte verse munt
  • 100 g grof geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • 500 g courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • Extra: grove rasp

Lekker koken

Om te beginnen moet je de eieren in een schaaltje los kloppen en hier de munt samen met tweederde van de kaas doorheen roeren. Hier voeg je jouw gewenste hoeveelheid zout en peper aan toe. Het schaaltje kun je nu aan de kant zetten. Tijd om de courgette te raspen en deze in plakjes te snijden. Ook moet het uitje in kleine snippers gesneden worden. Verhit vervolgens een ruime koekenpan met één eetlepel olie en doe daar de uitjes in voor een minuutje of twee. Voeg hier vervolgens de courgette aan toe en bak deze op een hoog vuur voor vijf minuten. Tijdens het bakken moet je de courgette en uitjes goed blijven doorscheppen. Na de vijf minuten moet het meeste vocht zijn verdampt. Voeg hier een gewenste hoeveelheid zout en peper aan toe.

Nu is het tijd om de ovengrill voor te verwarmen, deze heb je later nodig. Een vaste temperatuur is niet belangrijk, hij moet gewoon warm zijn. Meng na het aanzetten van de ovengrill je courgette-ui prutje met het eiermengsel. Nu de pan leeg is, kun je deze even schoonvegen met een stuk keukenpapier. Verhit vervolgens weer één eetlepel olie in de pan en doe hier het eiermengsel (waar nu dus ook de courgette en ui bij zit) in. Leg dan de deksel op de pan en laat de omelet een minuutje of acht op een laag vuur zachtjes bakken. Strooi daarna de rest van de kaas over de omelet en zet de pan kort in de ovengrill totdat de bovenkant van de omelet goudbruin geworden is. Als extra kun je hier nog grof geraspte kaas aan toevoegen, extra verse munt bovenop leggen of een ciabatta-broodje bij serveren.

Smakelijk eten!

Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook