Dít zijn de stemmen achter Totally Spies

Wie was er vroeger geen die hard fan van de animatieserie Totally Spies? Was je als klein meisje ook altijd lyrisch...

Lees ook

Wie was er vroeger geen die hard fan van de animatieserie Totally Spies? Was je als klein meisje ook altijd lyrisch over de slimme Sam, de snelle Alex of de knappe Clover uit het glamoureuze Beverly Hills? En hoopte je ook altijd dat Jerry je zou bellen op je compowder? Lees dan snel verder!

Wat vooraf ging

De serie ging over drie spionnen (gebaseerd op Charlie’s Angels) die werkten voor de organisatie WOOHP (World Organization Of Human Protection), onder leiding van de strenge Jerry. Met z’n drieën beschermden ze de wereld tegen verschillende bedreigingen. Als het gevaar dreigde, werden de meiden vanuit school, het winkelcentrum of vanuit huis via een tunnel naar het WOOHP-hoofdkwartier gehaald. Daar kregen ze een aantal gadgets waarmee de meiden het gevaar konden bestrijden.

Sam

De roodharige en slimme Sam had haar stem in het eerste seizoen te danken aan actrice, zangeres en presentatrice Lottie Hellingman. Haar kun je kennen als presentatrice van het kinderprogramma ZigZag, en deed onder andere mee aan het vijfde seizoen van Wie is de Mol?.

Na het eerste seizoen nam stemactrice Kiki Koster het stokje van Lottie over.

Clover

Stemactrice en zangeres Niki Romijn zat achter de stem van Clover. Daarnaast deed ze ook de stem van Bloom in de animatieserie Winx Club. Ook was ze de stem van Lisa in The Simpsons Movie, én de moeder in de animatieserie De Tofu’s. Daarnaast heeft Niki als zangeres een aantal bands gehad, en bracht ze verschillende nummers uit.

Alex

Zangeres Mandy Huydts is het gezicht achter de stem van Alex. In haar carrière maakte Mandy al deel uit van het Kinderen voor Kinderen-koor en deed ze in 1986 mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Frizzle Sizzle.

Jerry

Jerry heeft zijn strenge stem te danken aan acteur, toneelregisseur en stemacteur Jan Nonhof. Jan heeft heel wat bekende stemmen op zijn naam staan. Zo is hij de legendarische stem achter Octo uit SpongeBob SquarePants! Daarnaast is hij Meowth in de animatieserie Pokémon en de stem van Denzel Crocker in The Fairly OddParents. Jan won in 2009 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Lees ook: Weet jij wie er achter de stem van Beugelbekkie zit?

Beeld: Google, Hollandse-Hoogte, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook