Onthuld: Zó ziet de vrouw eruit die je op ieder station hoort

Als je haar op straat ziet, zul je haar niet snel herkennen, maar zodra je haar hoort praten, weet je metéén wie het is....

Lees ook

Als je haar op straat ziet, zul je haar niet snel herkennen, maar zodra je haar hoort praten, weet je metéén wie het is. Als je met de trein gaat, that is. Want ze is iedere dag te horen op perrons door heel Nederland, maar (bijna) niemand wist hoe ze eruit zag. Tot nu!

Meest irritante stem

Spraakcoach Buffi Duberman postte deze week een filmpje op Facebook waarin eindelijk(!) het gezicht bij de stem zien is: ontmoet Tuffie vos. “JA, het is haar echt: dé stem achter de Nederlandse Spoorwegen”, schrijft ze. “Maar echt. Ik vind haar fantastisch. (Ook voordat ze dit deed).” Tuffie Vos spreekt voice overs in voor reclames, waaronder Robijn en Nutella, en van (bedrijfs)films. Ze is echter het meest bekend van haar opdracht voor de NS. Fun fact: Tuffie werd al eens bekroond tot meest irritante stem van Nederland.

Heel precies

Op haar site schrijft ze dat veel mensen denken dat het een dagtaak is, maar dat is niet zo. De opdracht die ze voor de NS deed, dateert al weer van zeventien jaar geleden. “Ik heb toen twee dagen lang heel veel woorden ingesproken. Al die verschillende zinsdelen worden achter elkaar gezet door een computer. Het moest allemaal heel precies. De berichten moeten ook nu nog natuurlijk klinken. Bij ons is dat goed gelukt. Maar ik kan bijvoorbeeld echt niet naar het navigatiesysteem in mijn auto luisteren. Dat is zó slecht ingesproken.”

I love my clients so much. Especially when they do incredible things like this. YES, she’s the real voice from the Dutch…

Geplaatst door Buffi Duberman op dinsdag 8 maart 2016

Bron: AD, Facebook, Beeld: iStockphoto, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook