Wat is beter: Cardio of yoga?

Er zijn twee soorten vrouwen: vrouwen die van een 'rustig' yoga lesje houden en vrouwen die zich in het zweet werken met...

Lees ook

Er zijn twee soorten vrouwen: vrouwen die van een ‘rustig’ yoga lesje houden en vrouwen die zich in het zweet werken met cardio-oefeningen. Maar wat is nou eigenlijk beter voor je?

Yoga vs cardio

Automatisch denken de meeste mensen dat cardio de beste manier is om je lichaam in topvorm te houden, omdat je actiever bezig bent. Of dat ook echt zo is…? Niet per se. Yoga met cardio vergelijken is moeilijk, leggen onderzoekers uit, omdat de sporten zo verschillen. Maar de resultaten zijn helemaal niet zo anders, dat is nu bewezen.

Uit een nieuwe kijk op 69 bestaande onderzoeken over yoga blijkt dat de sport helpt tegen hart- en vaatziekten en risicofactoren – zoals een hoge bloeddruk, een hoog bloedsuikergehalte, overmatig lichaamsvet en een hoog cholesterolniveau – vermindert. De mate waarin yoga je tegen deze aandoeningen beschermt, zou hetzelfde zijn als bij cardio-oefeningen.

Daarnaast verlaag je met je yoga je stressniveau, wat een positief effect heeft op je lichaam, geest en gezondheid. Dus of je nu voor yoga of cardio kiest, je bent in beide gevallen goed bezig!

Bron: Marieclaire.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook