8 Ruzies die het einde van je relatie kunnen betekenen

Een relatie zonder onenigheden en kleine ruzies is lang niet zo sterk als een relatie die dat wel heeft. Maar sommige ru...

Lees ook

Een relatie zonder onenigheden en kleine ruzies is lang niet zo sterk als een relatie die dat wel heeft. Maar sommige ruzies wil je toch liever vermijden, want die kunnen zomaar eens het einde van jullie relatie betekenen…

1. Ruzie over de relatiestatus
Als jij denkt dat jullie samen oud worden, terwijl hij eigenlijk alleen een tussendoortje zoekt, dan is het eind in zicht. Als twee personen beiden iets anders willen, is de kans groot dat één van de twee uiteindelijk niet gelukkig is. Zijn jullie het na zes maanden nog steeds niet met elkaar eens over de relatiestatus, dan moet je er eens goed over gaan nadenken.

2. Ruzie over wat wel en niet gezien wordt als vreemdgaan
Beide partners moeten het eens zijn over wat als vreemdgaan wordt gezien en wat niet. Anders ontstaat er een gebrek aan vertrouwen. Het is moeilijk om jezelf prettig en veilig te voelen in een relatie als jij zegt dat het bij flirten moet blijven, maar hij een zoen ook prima vindt.

3. Ruzie over familie
Hoe vaak jij jouw familie wil zien en hoe vaak jouw partner graag zijn familie bezoekt, kan verschillen. De één heeft nou eenmaal een hechtere band met zijn ouders dan de ander. En dat moet geaccepteerd worden. Gebeurt dat niet en gaan jullie elkaar dingen verbieden, dan is de kans klein dat het goed afloopt.

4. Ruzie over seks
Niet iedereen wil het toegeven, maar seks is één van de belangrijkste dingen in een relatie. Als de één vaker zin heeft dan de ander, kan dat voor problemen zorgen. Praat er samen over, zodat het er niet voor zorgt dat jullie alleen maar uit elkaar groeien.

5. Ruzie over kinderen
Deze ruzie kan erg pijnlijk zijn. Als je iemand ontmoet, weet je niet altijd hoe hij over kinderen denkt. En als jullie er dan later achter komen dat jullie totaal niet op één lijn zitten…

6. Ruzie over levenskeuzes
Jij gaat het liefst ieder weekend de hort op, terwijl hij meer een huismuis is. Dat kan voor irritaties zorgen. Aan het begin van een relatie komt dit regelmatig voor, maar het is wel de bedoeling dat jullie elkaar hier na verloop van tijd in gaan vinden.

7. Ruzie over respectvolle communicatie
Ruzies zijn onvermijdelijk en helemaal niet erg. Maar de manier waarop jullie ruzie maken, en eigenlijk over het algemeen met elkaar communiceren, is erg belangrijk. Blijf altijd respect voor elkaar hebben, anders zal uiteindelijk iemand weglopen en nooit meer terugkomen.

8. Ruzie over geld
Geld blijft een gevoelig onderwerp, hoe lang jullie ook samen zijn. Het kan voorkomen dat jullie heel anders denken over geld verdienen, sparen en uitgeven.

Uiteraard geldt voor elke ruzie dat het óók oplosbaar is. En als jullie je daar doorheen slaan, weten jullie dat het échtmeant to be is.

Lees ook: Wat dit meisje deed om ervoor te zorgen dat haar vriend niet vreemdgaat…

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook