Er is nu ook een Ken-pop met realistische maten

Barbie en Ken waren altijd het perfecte koppel, maar nu we wat ouder zijn denken we daar heel anders over. Eerder zagen...

Lees ook

Barbie en Ken waren altijd het perfecte koppel, maar nu we wat ouder zijn denken we daar heel anders over. Eerder zagen we al dat Barbie een flinke make-over kreeg. Haar onrealistische lichaamsproporties werden ingeruild voor de realistische maten van een gemiddelde 19-jarige vrouw. Enne, nu is ook manlief Ken aan de beurt!

De nieuwe Ken

Nickolay Lamm ontwierp eerder al een realistische Barbie en besloot nu Ken onder handen te nemen. De nieuwe Ken moet het lichaam van een ‘doorsnee’ 19-jarige jongen hebben. “Hij heeft geen sixpack, maar hij heeft wel een flinke dosis humor”, aldus de designer.

In het filmpje waarin ‘Boy Lammily‘ wordt voorgesteld, vertelt Nickolay dat ook mannen worstelen met hun lichaamsbeeld. Als student wilde hij zelf namelijk ook zo graag een sixpack, dat hij uiteindelijk veel te dun werd door het trainen. Wanneer hij in de spiegel keek, herkende hij zichzelf niet meer.

Crowdfunding

Om een groot aantal Ken-poppen te produceren, heeft hij 70.000 dollar nodig. Via een crowdfundingspagina haalde hij al zo’n 34.000 dollar op. Eenmaal geproduceerd, gaat de realistische Ken zo’n 17 dollar kosten. Elke pop krijgt een eigen online paspoort, zodat je zelf zijn naam en baan kan kiezen.

Benieuwd naar zijn nieuwe look? Je ziet het in het onderstaande filmpje!

Lees ook: Cool! Barbie kondigt vernieuwde poppen aan

Bron: Metro, Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook