Het grootste teken dat jouw relatie op breken staat

Geen enkele relatie is perfect, maar er bestaat een kans dat jij -of je partner- daar zelf voor zorgt... Minachting...

Lees ook

Geen enkele relatie is perfect, maar er bestaat een kans dat jij -of je partner- daar zelf voor zorgt…

Minachting

Het is normaal om het niet altijd met elkaar eens te zijn, of je zo nu en dan suf te ergeren aan je partner, maar minachting gaat een stap te ver. Als de één de ander minderwaardig vindt, kun je er bijna zeker van zijn dat jullie relatie het niet overleeft, laat een relatie-expert McNulty weten aan Womansday.

Waar je aan kunt denken? Continu negatief denken over je partner, bij alles wat hij zegt met je ogen rollen en eigenlijk van alles wat hij doet of zegt geïrriteerd raken. Maar het kan ook minder opvallend gebeuren, misschien heb je het zelf helemaal niet door. Zeg je bijvoorbeeld regelmatig dingen als: “Bij mij thuis vonden ze het huishouden wél erg belangrijk”, “Mijn ouders gaven me wél altijd kleedgeld”, of “Kun je nou echt níks zonder mijn hulp?”, dan zie je hem -onbewust- als minderwaardig persoon. Het zelf niet door hebben, maakt het extra gevaarlijk.

Wat kun je er tegen doen?

Ondanks dat het vaak kleine dingen zijn waarmee je minachting uit, is het wel belangrijk er goed op te letten. Het goede nieuws is, volgens McNulty, dat relaties eerder breken door ijs dan door vuur. Dus zolang jullie nog blijven communiceren en er over praten, is de kans groter dat er nog hoop is.

Lees ook: De leugen die je relatie sterker maakt

Bron: Womansday.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook