Wat je nooit hebt geweten over het haar van Marilyn Monroe

Wie aan Marilyn Monroe denkt, denkt aan curves, rode lippen en platinablond haar. Maar wat je niet wist, is dat de actri...

Lees ook

Wie aan Marilyn Monroe denkt, denkt aan curves, rode lippen en platinablond haar. Maar wat je niet wist, is dat de actrice van zichzelf brunette is.

Glamour girl

Marilyn, geboren als Norma Jean Mortenson, werd op 20-jarige leeftijd geboekt voor een shampoo reclame, op voorwaarde dat ze haar haren blond zou verven. Ze stond aan het begin van haar carrière en was er fel op tegen. Ze wilde alle behalve een glamour girl worden. Toen de fotograaf aanbood de kapper te betalen en ze anders de klus zou verliezen, ging ze toch overstag.

Platinablond

Ze ging naar Frank and Joseph Salon in Hollywood om haar lokken om te laten toveren tot een goudblonde bos. Later raakte ze geïnspireerd door de jaren ’30 filmster Jean Harlow en besloot voor platinablond te gaan. Zelfs down under ging ze in de verf; alles moest blond. Dit was het begin van Norma Jeane’s transformatie in Marilyn Monroe en van model naar filmster.

Bekijk de foto hieronder.

Bron: Daily Mail, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook