‘De lekkage in huis bleek het lijkvocht van de bovenbuurman’

Toen Anouk (30) terugkwam van een gezellige logeerpartij bij een vriendin, stond haar wel een heel onaangename verrassin...

Lees ook

Toen Anouk (30) terugkwam van een gezellige logeerpartij bij een vriendin, stond haar wel een heel onaangename verrassing te wachten.

“Ik was 22 en woonde in een oude legerkazerne waarin studentenunits waren gemaakt. De meeste van mijn huisgenoten waren medestudenten, maar direct naast me woonde een wat oudere jongen, van een jaar of 28. Ik wist niet zo goed wat hij deed voor de kost, maar ik kon wel zien dat hij geen hoge functie had in het bedrijfsleven, zeg maar. Hij was altijd aardig als ik hem toevallig op de gang tegenkwam. Niet dat het contact nu zo diep ging. We zeiden ‘hallo’ en ‘dag’, en dat was het wel zo’n beetje.”

Enorme stank

“Op een zondagavond kwam ik thuis. Het was de laatste dag van de herfstvakantie, en ik had de hele week bij een vriendin in Amsterdam doorgebracht. Toen ik de voordeur opendeed, sloeg er een enorme stank in mijn gezicht, gevolgd door een wolk dikke vliegen. Samen met een buurmeisje snuffelde ik vervolgens aan alle deuren, om te ontdekken waar die afschuwelijke lucht vandaan kwam. Omdat de stank zo penetrant was, duurde het niet lang voor we het epicentrum van de walgelijke lucht hadden ontdekt: het appartement van mijn buurman. Het was een geur die met niets te vergelijken is.”

Op vakantie?

“Mijn huisgenootje en ik waren er intussen heilig van overtuigd dat de buurman ook op vakantie was, en een vuilniszak met barbecue- of andere vleesresten in zijn woning had laten liggen. Hij deed in ieder geval niet open toen we op de deur bonsden. In het pand zat bovendien een centraal luchtafvoersysteem, waarvan ik blijkbaar precies aan verkeerde kant zat. Daardoor had ik nog eens extra last van rottingslucht die in mijn kamer werd geblazen.

Wanhopig verstopte ik me die nacht onder de dekens voor de vliegen en belde huilend mijn moeder om te vertellen wat er aan de hand was. Haar eerste reactie was: ‘Die gast is gewoon dood!’ Waarop ik antwoordde: ‘Echt niet!’ Ik hing op en ging los op de vliegen met een bus insectenspray.”

Mannen in gele pakken

“De volgende ochtend, ik had de hele nacht niet geslapen, ging ik maar weer op onderzoek uit. Toen ik mijn onderbuurvrouw sprak, bleek zij een lekkage in het plafond te hebben die op haar bed drupte. Ze dacht dat het bij mij vandaan kwam. Ik belde de huisbaas en vertelde hem wat er aan de hand was. ‘Ik denk dat hij een vuilniszak binnen heeft laten staan’, voegde ik eraan toe. De huisbaas beloofde poolshoogte te komen nemen. Blij omdat het nu opgelost zou worden, ging ik naar college.

Toen ik een paar uur later thuiskwam waren allemaal mensen, van top tot teen gehuld in gele pakken, een onderzoek aan het uitvoeren. Ook was er enorm veel politie. Een jong, blond politiemeisje kwam naar me toe en vertelde dat mijn buurman al minstens een week dood in zijn woning had gelegen.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Check de nieuwe Grazia, of lees hem voor €0,49 HIER via Blendle.

Tekst: Vivienne Groenewoud, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook