Hoe laat je naar bed gaat heeft invloed op je gewicht

Als je ook maar een beetje Netflix-verslaafd bent, is de kans groot dat jij er iedere dag van de week een latertje van m...

Lees ook

Als je ook maar een beetje Netflix-verslaafd bent, is de kans groot dat jij er iedere dag van de week een latertje van maakt. Nu blijkt dit alles behalve gunstig te zijn voor je gewicht.

ZZzzz

Doornroosje werd niet voor niets de schone slaapster genoemd, van slapen word je namelijk mooi. Het is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je gewicht. Uit onderzoek is gebleken dat als je laat naar bed gaat, je in de avond vaak nog zin in iets lekkers hebt, wat negen van de tien keer ongezond is. Mensen die laat naar bed gaan, eten per dag gemiddeld zo’n 220 calorieën méér dan mensen die eerder naar bed gaan.

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door te kijken naar resultaten van honderdduizenden Jawbone gebruikers. Een Jawbone armband houdt alles bij, van bewegingen en slaapritmes tot alcoholgebruik. ‘Late slapers’ gingen gemiddeld slapen om 3:45 en werden wakker om 10.45. Ze ontbeten in de middag, lunchten rond 14.30 uur, aten een grote maaltijd om 20.15 uur en aten nog wat snacks om 22 uur.

‘Vroege slapers’ werden wakker rond 8 uur, ontbeten rond 9 uur, lunchten om 13.00 uur en avondeten stond klaar om 19.00 uur. Rond 20.30 uur nog een snack en voor 00.30 uur lagen ze diep te slapen.

Lees ook: Zo verbrand je naar verluidt 1000 calorieën in één uur

Bron: Metro.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook