8 Dingen die alle 90’s kids deden in hun vrije tijd

Als kind had je zeeën van tijd en toch kwam je tijd tekort. Waarom? Omdat je gewoon veel te veel hobby's had. En als je...

Lees ook

Als kind had je zeeën van tijd en toch kwam je tijd tekort. Waarom? Omdat je gewoon veel te veel hobby’s had. En als je dan eindelijk uit school kwam, moest je ook nog eens gaan kiezen. Welke bezigheid was jouw favoriet? Komen ze:

1) Van alles sparen om vervolgens weer te ruilen
‘Jouw Charizard voor mijn Pikachu!’ Als een gek spaarde je Pokemon kaarten, Diddle plaatjes, flippo’s en noem maar op. Waarom? Omdat je ze dan op school weer kon ruilen en je collectie uiteindelijk compleet was. Iets wat eigenlijk nooit echt gelukt is… Grote kans dat jouw verzamelmappen nog ergens op zolder liggen!

via GIPHY

2) Computerspelletjes spelen
The Sims, Zoo Tycoon of RollerCoaster Tycoon… Je bouwde hele steden, pretparken en dierentuinen. En als je dan weer was uitgekeken op je karakter, maakte je toch gewoon een nieuwe? Enne, vergeet die handig cheat codes niet.

via GIPHY

3) Je eigen winkel of keuken runnen
‘Bliep, bliep… Dat wordt dan 750.946 euro alsjeblieft.’ Urenlang kon je je vermaken in je eigen winkeltje of keukentje. En in jouw ogen leek het ook heel echt: winkelmandjes, een gasfornuis, een kassa en natuurlijk niet te vergeten: nep eten zoals plastic fruit. Des te leuker als je moeder een echte appel kwam afrekenen.

4) MSN’en
Je computer opstarten voor MSN was toch vaak wel het eerste wat je deed als je uit school kwam. Chatten met je vriendinnen die je eigenlijk niets te vertellen had omdat je ze heel de dag al had gezien, dertig keer online en offline komen zodat je crush je een berichtje zou sturen en niet te vergeten: die gekke msn-namen. Het kon allemaal!

via GIPHY

5) Hutten bouwen
Of het nou buiten was of binnen, je wist overal wel een eigen hutje te bouwen. Alleen vonden je ouders het iets minder leuk als je je hele kamer overhoop haalde om een hut te maken met kussens en je matras.

6) Habbo Hotel
En als er geen ‘leuke mensen’ online waren op MSN ging je vrolijk over op Habbo Hotel.

via GIPHY

7) Strijkkralen
Zoveel mogelijk vormpjes maken en je moeder vervolgens vragen om ze te strijken. Je ouders hielden er in ieder geval heel wat onderzetters aan over…

8) Scoubidou-armbandjes maken
Je moeder, vader, broertje, oma, opa en vriendinnetjes… Iedereen moest en zou een eigen scoubidou vriendschapsarmbandje krijgen.

Lees ook: 11 Spelletjes die ieder 90’s kind herkent

Beeld: Giphy, Sugarframe

Laatste nieuws

Zie ook