Tijd voor salarisverhoging? Draag deze kleur!

Als je van plan bent om een salarisverhoging te vragen, is je outfit waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt. T...

Lees ook

Als je van plan bent om een salarisverhoging te vragen, is je outfit waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt. Toch is dit volgens onderzoek wel degelijk een belangrijke factor. Wil jij je baas om je vinger winden? Lees en leer.

Kleuren

De kleur van je kleding is belangrijker dan je denkt. De manier waarop we kleur waarnemen heeft invloed op onze emoties, prikkels, de manier waarop we over mensen denken en de situatie waarin we ons bevinden. Kleur kan dus ook onbewust iemands manier van denken beïnvloeden. Zo schreven we eerder al dat je tijdens een sollicitatiegesprek het beste donkerblauw kunt dragen. Ook voor het vragen om salarisverhoging zijn er twee kleuren die in jouw voordeel kunnen werken.

Rood: Weet jij zeker dat je die salarisverhoging verdient? Heb je al veel bereikt en grote plannen voor wat er nog komen gaat? Ga voor rood. Rood straalt power, zelfvertrouwen, warmte en kracht uit. Dit kan jouw baas zomaar dat extra duwtje geven. Maar pas op: rood kan ook agressief overkomen. Zorg er dus voor, als je deze kleur draagt, dat het gesprek energiek en stimulerend is. Blijf positief over je ideeën en toekomst bij het bedrijf.

Blauw: Heb je keihard gewerkt, van alles gedaan om je perfect voor te bereiden op de onderhandeling, maar ben je nog steeds verschrikkelijk nerveus? Dan is donkerblauw wellicht een betere kleur voor jou. Blauw zorgt niet alleen voor een relaxte sfeer, maar zorgt er ook voor dat jij rustig wordt. Je zet jezelf iets minder in de spolight -wat bij rood wel het geval is- waardoor er meer ruimte is om naar jouw ideeën te luisteren.

Onthoud: er is uiteindelijk geen ‘verkeerde’ kleur om te dragen. Aan het eind van de dag gaat het er om dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je outfit.

Lees ook: Dít zijn de 15 meest sexy banen voor vrouwen

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook