Vrouw deelt krachtige foto’s van gewichtsverlies

Een jonge vrouw uit het Amerikaanse Portland verloor, in minder dan vier jaar, ruim 70 kilo. De 24-jarige Mary Maxwell z...

Lees ook

Een jonge vrouw uit het Amerikaanse Portland verloor, in minder dan vier jaar, ruim 70 kilo. De 24-jarige Mary Maxwell zag met eigen ogen wat overgewicht met je gezondheid doet. Zo verloor ze in enkele familieleden door de gevolgen van obesitas.

Ergste vijand

Mary’s vader stierf aan kanker voordat ze geboren was, op 2-jarige leeftijd overleed haar moeder aan een hartaanval die veroorzaakt werd door morbide obesitas en ook haar tante moest het ontgelden; zij overleed ook aan een hartaanval als gevolg van haar grootte. “Mijn ouders, grootouders en mijn tantes waren allemaal morbide obese en ik ging diezelfde kant op”, vertelt Mary aan Metro UK. “Voedsel werd toen mijn allerbeste vriend, maar ook mijn ergste vijand.”

Dieet na dieet

Ondanks dat Mary constant aan het diëten was en veel sportte op de middelbare school, worstelde ze met haar verslaving aan eten. Op 19-jarige leeftijd woog ze zo’n 150 kilo. “Ik werd enorm gepest als tiener. Zelfs volwassenen roddelden over mij en ik werd nooit ergens voor uitgenodigd. Zelfs in kledingwinkels lieten ze me links liggen. Zodra ik de winkel inliep, verdwenen de verkoopmedewerkers op magische wijze.” Maar, nadat ze haar vriendje Josh Harper ontmoette, kwam haar turning point. Ze realiseerde dat ze een toekomst met hem wilde opbouwen en om dat te doen, moest ze hulp inschakelen.

Operatie

Vier jaar geleden kreeg ze een maagverkleining en verloor ze ruim de helft van haar lichaamsgewicht. “Het was absoluut geen gemakkelijk proces”, legt ze uit. “De eerste acht maanden na mijn operatie kreeg ik meerdere complicaties en onderging ik nog twee grote operaties. Ik worstel nog steeds met mijn uiterlijk. Ik heb weinig zelfvertrouwen, omdat afvallen niet alleen een fysieke transformatie is, maar ook een mentale transformatie.” Bekijk HIER de foto’s van haar transformatie.

Lees ook: Viral: Zo ziet een lichaam na veel gewichtsverlies er écht uit

Bron: Metro UK, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook