Zó vaak moet je dus douchen per week

Voor sommigen is het badritueel iedere dag echt een cadeautje. Terwijl anderen helemaal geen zin hebben om onder de douc...

Lees ook

Voor sommigen is het badritueel iedere dag echt een cadeautje. Terwijl anderen helemaal geen zin hebben om onder de douche te springen na een lange dag werk. We kunnen je alvast vertellen dat het ook niet nodig is om alle dagen van de week jezelf te schrobben. Dr. Elaine Larson, hoogleraar infectieziekten aan Columbia University School of Nursing, weet precies hoe vaak je per week moet douchen. En dat is niet wat je had verwacht!

Onder de warme straal

Volgens Larson willen we ons graag schoon voelen, en daarom douchen we vaak dagelijks, of om de dag. Als we haar moeten geloven is dit echter veel te veel. . “1 á 2 keer douchen per week is meer dan genoeg”. “Waarom?”, hoor je jezelf vast denken. Larson waarschuwt namelijk dat te vaak douchen erg slecht is voor de huid, en zelfs kan leiden tot hogere kans op infectieziekten. Huh?

Vieze geurtjes

“Douchen zorgt ervoor dat vieze geurtjes verdwijnen, maar bij het beschermen tegen ziekten helpt het juist averechts. Je handen regelmatig wassen is trouwens wél erg goed.” Ook kan je huid van vaak douchen erg droog worden, waardoor de poriën van de huid open gaan staan. Hierdoor kunnen bacteriën makkelijker binnendringen in je lichaam.

Vind je dat toch een beetje vies, en heb je snel last van vieze geurtjes? Was dan gewoon even de stinkende plekjes, zodat je niet je hele lichaam hoeft bloot te stellen aan water en zeep!

Lees ook: Dít is voor jou het beste tijdstip om te gaan douchen

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook